Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 24/07/2020

Compartim amb el veïnat de Bellaterra aquesta informació de Carlos Cordón, sobre la situació del Covid-19 a Cerdanyola i Bellaterra.

Carles Cordón Núñez, alcalde de Cerdanyola del PSC |ARXIU BELLATERRA. CAT

No és notícia per a ningú que aquests dies vivim una calma tensa a la ciutat a causa del coronavirus. Per tal de fer seguiment de la situació, aquest matí ha tingut lloc una reunió dels alcaldes i alcaldesses de la comarca amb el delegat de Govern de la Generalitat i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, entre d’altres.

Aquesta última setmana hem tingut poc més de 10 casos a Cerdanyola, no ho sabem amb exactitud perquè una de les 3 zones sanitàries de la nostra ciutat la compartim amb Ripollet. Ens informen també que la situació del nostre hospital de referència, el Parc Taulí, és estable, amb sol 2 ingressos aquesta setmana, que no són greus. A més, a dia d’avui, no hi ha previsió d’endurir les restriccions a la nostra ciutat, però no podem passar per alt que municipis veïns estan passant per una situació difícil.

Així que és imprescindible que no ens relaxem, no podem abaixar la guàrdia davant el virus.

S’acosten dies de merescut descans per a molts veïns i veïnes i és imprescindible que no es vegin truncats per notícies tristos. Insistim en la fórmula que no falla: mascareta, higiene de mans i distància social entre persones d’unitats familiars diferents.

Evitem que Cerdanyola doni passos enrere en la seva transició cap a la nova normalitat!

Seguim!

Read Full Post »

Incívics van escampant mascaretes per l’espai públic de Bellaterra

Els actes incívics no tenen futur!

Mascaretes contaminades a l’arbust de mores | BELLATERRA. CAT

Marcareta contaminada penjant a l’arbust | BELLATERRA. CAT

Read Full Post »

El programa Universitat a l’Abast de l’Escola de Postgrau de la UAB ha elaborat una guia de l’estudiant del pla formatiu Aprenent al Campus 2020-2021.

Aquest pla permet a persones majors de cinquanta anys cursar assignatures que provenen dels diferents graus impartits a la UAB.

Hi ha 498 assignatures de graus i mínors de diversos camps acadèmics. Vuitanta d’aquests cursos s’inclouran al pla per primer cop el proper curs i, entre les novetats, hi haurà assignatures dels graus d’Estudis Socioculturals de Gènere, Relacions Internacionals, Biotecnologia, Bioquímica, Biologia Ambiental, Genètica, Microbiologia, i Comptabilitat i Finances. El període de matriculació s’iniciarà de manera virtual el 23 de juliol, a les 10 h.

El pla formatiu Aprenent al Campus és una de les potes del programa Universitat a l’Abast de la UAB, que ha celebrat enguany el seu vintè aniversari i que també abasta les aules d’extensió universitària per a persones grans i el programa Aprenent a la teva Ciutat. Universitat a l’Abast obre així les portes de la UAB a tota la població, sense límits generacionals, socials ni geogràfics, i ofereix la possibilitat de seguir una formació continuada vinculada al concepte d’envelliment actiu.

Entre les activitats del programa per al proper curs, s’ha programat també el cicle Seminaris a l’Abast, que comprendrà vuit sessions mensuals de dues hores, independents entre sí, que es desenvoluparan a la Facultat de Filosofia i Lletres entre els mesos d’octubre i maig. Tractaran temes totalment diversos, des de la història de la revolució industrial a Catalunya a les tendències musicals actuals passant pels riscos dels microplàstics per a la salut, i es pot formalitzar la inscripció tant per a tot el cicle com per a sessions aïllades.

Més informació: Universitat a l’Abast o Sala de premsa UAB

Read Full Post »

Bona feina de La Brigada de l’EMD!

Nova tanca catalana a Pere Quart|BELLATERRA. CAT

Read Full Post »

Coca de Sant Joan o Sant Pere a l’espai natural del Torrent de la Bonaigua/Mestre Nicolau/BV-1414.

Read Full Post »

Ningú ha vist aquesta anormalitat?

La feina mal feta no té futur!

Pilona de ferro al parc de la Bonaigua de Bellaterra |BELLATERRA. CAT

Read Full Post »

Part del veïnat de Bellaterra no ha entès que les bosses de poda s’han de portar gratuïtament a la deixallleria.

Quan un jardiner fa la feina i cobra, no pot deixar les restes de poda a la vorera de les cases.

La feina mal feta no té futur!

FOTOS DE BELLATERRA. CAT

Read Full Post »

Carlos Cordón Núñez -alcalde de Cerdanyola del Vallès-, des del 15 de juny de 2019. Va néixer a Sabadell, l’1 d’octubre de 1984, tot i que la seva família vivia a Cerdanyola.

Va estudiar arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya i va cursar un postgrau en Comunicació i Lideratge en la Universitat Autònoma de Barcelona.

El 2006 es va afiliar al PSC, sent nomenat secretari d’organització de la secció local de la Joventut Socialista de Catalunya del 2009 al 2012. Va ser secretari d’acció política de la JSC Vallès Occidental de 2012 a 2015 i secretari d’organització del PSC des de 2017 fins a l’actualitat. És regidor del consistori des de l’any 2015 i Primer Secretari de l’agrupació local del PSC des de 2017. El 2019, en les eleccions municipals, va ser escollit alcalde amb el suport dels 9 regidors que el partit va obtenir.

Ha col·laborat amb estudis d’arquitecrtura de 2006 a 2012 a Terrassa i a Barcelona, i ha format part de la secció de IKEA dedicada al disseny d’interiors.. Actualment exerceix com a cap de projectes en l’estudi d’arquitectura GCG CerdanyolArquitectura SL.

QUI SÓC?

Tinc 35 anys. Vaig viure fins als 6 a Fontetes i després a Serraparera, al costat de la meva mare i el meu pare. Ella treballava en un taller del Passatge Goya i ell a Aiscondel. Anys més tard, juntament amb la meva companya de viatge, la Gemma, formem la nostra petita gran família; a la qual es va unir el nostre gran tresor, l’Helena.

Vaig estudiar al Col·legi Montserrat, on vaig seguir vinculat sent monitor d’esplai. Al mateix temps practicava karate al Sport Club Arvi. En tots dos llocs vaig passar mitja vida creixent en tots els sentits. Després vaig estudiar arquitectura a la UPC, complint un dels meus somnis, poder treballar creant espais on la gent pogués ser feliç; professió que exerceixo actualment. Anys després vaig cursar un Postgrau en Comunicació i Lideratge a la UAB, la universitat de Cerdanyola.

El meu avi, conductor de Sarbus molt conegut a la ciutat (un andalús i català al qual trobo a faltar), va ser el primer en acostar-me els valors socialistes. I un dia, mogut per les meves inquietuds, vaig decidir afiliar-me al PSC i de la Joventut Socialista de la mà d’un gran amic, iniciant una de les millors experiències de la meva vida, que em va portar a ser Regidor a la ciutat, des de 2015, i Primer Secretari del partit, des de 2017.

Font: PSC i Wikipedia

Read Full Post »

El Carrer d’Antoni Gaudí de Bellaterra té una llargada de 100 metres, comença a l’Avinguda Juan Baptista Viza (BV-1414), i finalitza al Carrer de Mercè Rodoreda

Placa del Carrer d’Antoni Gaudí de Bellaterra | ARXIU BELLATERRA. CAT

Antoni Gaudi i Cornet (Riudoms o Reus, Baix Camp, 25 de juny de 1852 — Barcelona, 10 de juny de 1926)
Nat d’una família de calderers —sempre reivindicà aquest ofici familiar com a origen de la seva personal visió i comprensió de l’espai—, anà a Barcelona el 1870 per estudiar arquitectura, cosa que féu alhora que treballava en diferents estudis d’arquitectes i de mestres d’obres.

Placa del Carrer d’Antoni Gaudí de Bellaterra|BELLATERRA. CAT

Hom pot dividir la seva producció —en la seva major part construïda a Barcelona— en quatre etapes.

La primera va des del 1878 —any que es titulà— fins al 1882 i és marcada per la comunió de l’arquitecte amb l’ideari cooperativista: totes les obres d’aquells anys són de caire urbà i social; col·laborà amb Josep Fontserè al parc de la Ciutadella, projectà fanals —com els dos de la plaça Reial— i una parada de flors amb quiosc i urinari i construí la fàbrica i dos edificis d’habitatges de tot un barri projectat, la cooperativa L’Obrera Mataronense (Nau Gaudí).

L’etapa central va des del 1883 —quan entrà a treballar a la basílica de la Sagrada Família— fins vers el 1900, i és marcada per l’esforç de superar els estils històrics i aconseguir una plàstica i unes formes estructurals pròpies, els dos aspectes bàsics d’allò que hom pot definir com a estil gaudinià; són els anys d’intensa activitat que conegué Eusebi Güell i Bacigalupi i que construí Casa Vicens (1883-85), el Capricho de Comillas (1883-85), els Pavellons de la Finca Güell (1884-87), el palau Güell (1886-91), el palau episcopal d’Astorga (1887-94), el Col·legi de les Teresianes (1888-90), la Casa de los Botines a Lleó (1891-94), el portal i tanca de la Finca Miralles (1901-02), Casa Calvet (1898-1904) i Bellesguard. Aquesta etapa es caracteritza per la utilització, tan lliure i personal, que fa de l’art musulmà i dels estils gòtic o barroc —amb especial desenvolupament de tots els oficis i les arts aplicades—, la invenció d’una quantitat considerable de mecanismes, de sistemes i d’elements arquitectònics, la rigorosa execució material dels projectes i l’acabament dels interiors.

Del 1900 al 1917 té lloc la seva època més creativa i innovadora, aquella en què desenvolupa el seu estil més propi: el parc Güell (1900-14), la reforma de can Batlló (1904-06), l’església de la colònia Güell (construcció en 1908-15), can Milà —la Pedrera— (1906-10) i les escoles de la Sagrada Família.

Del 1918 fins a la seva mort, accidental —atropellament per un tramvia—, es tancà a la Sagrada Família

La façana del Naixement de la Sagrada Família de Barcelona, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet
© ARXIU FOTOTECA.CAT
a la recerca d’una síntesi figurativoestructural que, en forma d’un geometrisme superior, desenvolupà en el quart projecte de les naus del temple i aplicà pràcticament als acabaments de les torres de la façana del Naixement.
Home d’una profunda i intensa religiositat, cal interpretar aquesta actitud com una forma històrica de la seva voluntat de perfecció absoluta i com una forma de justificació transcendent del seu treball i la seva obra, entesos, respectivament, com una mena de sacerdoci de l’arquitectura i com una sacralització del seu producte. Al costat de la seva religiositat, palesà un profund civisme i un gran amor al seu poble i a la seva terra, dels quals són mostra el seu empresonament en anar a celebrar un Onze de Setembre, l’obstinació a parlar català a molts dels visitants il·lustres de la Sagrada Família, entre els quals Alfons XIII mateix, o la consciència de bastir la catedral de Catalunya, que expressà a Prat de la Riba quan aquest li havia proposat que es presentés per diputat.

Figura cabdal dins el complex moviment del Modernisme, ha estat, sens dubte, el màxim arquitecte que mai ha tingut Catalunya i una de les primeres figures mundials de l’art del segle XIX. La seva missió històrica consistí, en termes generals, a posar fi a l’arquitectura historicista i eclèctica —manera de pensar l’arquitectura i de fer-la que durava des del Renaixement—, sense, tanmateix, poder arribar, paral·lelament, a la formulació de l’arquitectura del segle XX, la qual ja no es plantejava en termes d’estil, sinó de nous continguts, de noves formes de vida i d’organització socials, i aquest era un món nou que ell no podia entendre, perquè ja no era el seu. La gran significació de la seva tasca, però, resta incrementada pel fet que la dugué a terme pràcticament sol, desconnectat de les avantguardes artístiques, que, d’altra banda, pràcticament l’ignoraren fins a la segona postguerra europea, a partir de la qual aquestes el recuperaren a través del gaudinisme. En 2002-2003 se celebrà l’any Gaudí. Aquest any el Vaticà inicià l’estudi de la proposta per a la beatificació de l’arquitecte. El 2005 la UNESCO declarà Patrimoni de la Humanitat quatre obres de Gaudí: la façana del naixement i la cripta de la Sagrada Família, la cripta de la Colònia Güell, la casa Batlló i la casa Vicens.

Plànol oficial de Bellaterra | CEDIT EMD BELLATERRA

Font: Enciclopèdia. Cat

Read Full Post »