Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 25/07/2020

Quan Carlos Cordón va ser escollit alcalde de Cerdanyola del Vallès, va anomenar Victor Francos, regidor responsable de relaccions entre l’Ajuntament i Bellaterra.

Sorprèn que durant tot aquest temps, el regidor Victor Francos ha deixat la cadira buida als Plens Municipals de Bellaterra, tal com es pot veure en aquesta foto d’arxiu, de l’últim de l’estiu de 2019.

Ple Municipal de Bellaterra amb la cadira buida del regidor Victor Francos de Cerdanyola|ARXIU BELLATERRA. CAT

El veïnat de Bellaterra segueix recordant la conflictiva frase que Victor Francos va anunciar a un Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola:

“Si depengués de mi, eliminaria l’EMD de Bellaterra en 5 minuts”

Carlos Cordón (dreta) i Victor Francos (esquerra) |Ajuntament de Cerdanyola

Francos també va provocar el veïnat de Bellaterra dient:

“L’any 1939 el veïnat de Bellaterra era a l’entrada de la Diagonal de Barcelona, donant la benvinguda al dictador Franco”

Sobre les pilones del Carrer Amadeu Vives:

El govern municipal de l’EMD de Bellaterra, l’any 2010 hagués fet molt millor instal·lar-les a l’entrada de Pin i Soler (Rotonda del Turó de Sant Pau). Haguessim tingut controlat tot el recorregut de Bellaterra (tema a part és el greu problema de la BV-1414)

No hem d’oblidar que les pilones del Camí Antic de Sant Cugat van ser aprovades per ‘Silenci administratiu de l’alcaldesa del PSC”, tal com va fer Antoni Morral amb l’ Abocador Can Fatjó dels Aurons. Han anat a judici amb el vot dels partits de Cerdanyola. Lamentable no es respecti mai la decisió majoritaria del veïnat de Bellaterra.

Trist i lamentable que alguns des de Bellaterra li fan el joc a Cerdanyola i estàn contents quan les coses surten maldades com ara la sentència en contra de les pilones del Carrer Amadeu Vives (Plaça Montserrat)

Ramon Andreu ens deia que Victor Francos és bona persona, però primer s’ha de ser més honest i menys polític. Segurament la seva missió al PSC de Cerdanyola és fer el paper de provocador i dolent i anar contra la Bellaterra Rica, com forma politica d’aconseguir molts més vots allí, ja que a Bellaterra no els tenen guanyats, perquè sempre ha votat moderació.

Read Full Post »

L’autora gironina Maria Mercè reflexiona sobre la gestió del perdó en la seva nova novel·la.

El llibre el protagonitza la Rosó i l’August. Els dos es van conèixer a Girona entre els 70 i 80, es van casar i van formar una família, però més tard el matrimoni no va funcionar i van acabar trencant. Anys després, l’any 2018, la tranquil·litat dels dies de la Rosó es fa bocins quan l’August torna al cap de trenta anys d’absència. Al final t’agradaré comença i acaba en l’actualitat, mentre que a la part central transcorren els fets, entre Girona i Barcelona, que donen explicació i raó de ser al present.

Font: Diari de Girona

Read Full Post »

Després de tants dies d’anuncis oficials i privats, part del veïnat de Bellaterra no compleix la normativa (sabent que només es recollirà 1 bosssa cada dilluns, dimecres i divendres), la resta, fins a 250 quilos diaris, s’ha de portar a les deixalleries.

“Els jardiners, després de fer la feina i cobrar, no ho poden deixar a l’espai públic de Bellaterra”

13 bosses de poda|FOTO JULIA VILAPLANA

12 bosses de poda | BELLATERRA. CAT

6 bosses de poda|BELLATERRA. CAT

Read Full Post »

” La música són vitamines per l’ànima”

Lluis Llach |Facebook Lluís Llach

Lletra “Un núvol blanc” Lluis Llach

Senzillament se’n va la vida, i arriba
com un cabdell que el vent desfila, i fina.

I som actors que a voltes,
espectadors que a voltes,
senzillament i com si res,
la vida ens dona i pren paper.

Serenament quan ve l’onada, acaba,
i potser en el deixar-se vèncer comença.
La platja enamorada
no sap l’espera llarga
i obre els braços no fos cas,
l’onada avui volgués queda’s.

Així només, em deixo que tu em deixis;
només així, et deixo que ara em deixis.
Jo tinc, per a tu, un niu en el meu arbre
i un núvol blanc, penjat d’alguna branca.
Molt blanc…

Sovint és quan el sol declina que el mires.
Ell, pesarós, sap que, si minva, l’estimes.
Arribem tard a voltes
sense saber que a voltes
el fràgil art d’un gest senzill, podria dir-te que…

Només així, em deixo que tu em deixis;
així només, et deixo que ara em deixis.
Jo tinc, per a tu, un niu en el meu arbre
i un núvol blanc, penjat d’alguna branca.
Molt blanc…
Molt blanc…

Jo tinc, per a tu, un niu en el meu arbre
i un núvol blanc, penjat d’alguna branca.
Molt blanc…

Read Full Post »

La Plaça d’El Greco de Bellaterra té uns 250 m2, es troba a la Carretera de Bellaterra (BV-1414) a tocar al Carrer del Guitarrista Tàrrega. (Al plànol oficial hauria d’aparèixer com El Greco, i no Greco]. Curiós que en aquesta placa, a diferència d’altres, diu l’ofici i data de naixement.

Placa de la Plaça d’El Greco de Bellaterra | ARXIU BELLATERRA. CAT

Doménikos Theotokópoulos, en grec Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Càndia 1 d’octubre de 1541-Toledo 7 d’abril de 1614), conegut com el Greco ( «el grec»), va ser un pintor de la fi de el Renaixement que va desenvolupar un estil molt personal en les seves obres de maduresa.

Fins als 26 anys va viure a Creta, on va ser un benvolgut mestre d’icones en l’estil posbizantino vigent a l’illa. Després va residir deu anys a Itàlia, on va entrar en contacte amb els pintors renaixentistes, primer a Venècia, assumint plenament l’estil de Tiziano i Tintoretto, i després a Roma, estudiant el manierisme de Miquel Àngel. En 1577 es va establir a Toledo (Espanya), on va viure i va treballar la resta de la seva vida.

La seva formació pictòrica va ser complexa, obtinguda en tres focus culturals molt diferents: la seva primera formació bizantina va ser la causant d’importants aspectes del seu estil que van florir en la seva maduresa; la segona la va obtenir a Venècia dels pintors de l’alt renaixement, especialment de Tiziano, aprenent la pintura a l’oli i la seva gamma de colors -ell sempre es va considerar part de l’escola veneciana-; finalment, la seva estada a Roma li va permetre conèixer l’obra de Miquel Àngel i el manierisme, que es va convertir en el seu estil vital, interpretat d’una manera autònoma.

La seva obra es compon de grans llenços per a retaules d’esglésies, nombrosos quadres de devoció per a institucions religioses, en els quals sovint va participar el seu taller, i un grup de retrats considerats de l’màxim nivell. En les seves primeres obres mestres espanyoles s’aprecia la influència dels seus mestres italians. No obstant això, aviat va evolucionar cap a un estil personal caracteritzat per les seves figures manieristes extraordinàriament allargades amb il·luminació pròpia, primes, fantasmals, molt expressives, en ambients indefinits i una gamma de colors buscant els contrastos. Aquest estil es va identificar amb l’esperit de la Contrareforma i es va anar extremant en els seus últims anys.

Actualment està considerat un dels artistes més grans de la civilització occidental. Aquesta alta consideració és recent i s’ha anat formant en els darrers cent anys, canviant l’apreciació sobre la seva pintura formada als dos segles i mig que van seguir a la seva mort, en què va arribar a considerar-se un pintor excèntric i marginal en la història de l’art.

Plànol oficial de Bellaterra | CEDIT EMD BELLATERRA

Font: Wikipedia

Read Full Post »