Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 19/07/2020

“No devoraràs aquest llibre: aquest llibre et devorarà a tu”

Sinopsi La sustancia del mal de Luca d’Andrea

El 1985, durant una terrible tempesta, tres joves són brutalment assassinats en el Bletterbach, un enorme canó tirolès els fòssils expliquen la història de l’món. Trenta anys més tard, el documentalista nord-americà Jeremiah Salinger s’instal·la a la petita localitat alpina amb la seva dona i la seva filla petita i, a mesura que va coneixent als habitants de la comunitat, s’obsessiona amb aquest cas mai resolt. Ningú al seu voltant desitja remoure el passat, com si aquell sagnant esdeveniment portés amb si una maledicció, i tots semblen amagar secrets inconfessables.

Ressenyes:

«El llibre us il·luminarà salvatgement i entendreu per què s’ha traduït a més de 30 idiomes. Doncs, com deia més o menys Pierre Lemaitre, en literatura, el crim és tan poderós com l’amor. I (aquí) hi ha molt de tots dos. […] La identitat de l’assassí o assassins no se’ns revelarà fins a l’última pàgina. Per entre mig gaudirem de múltiples indicis, línies de sondeig que són un mal pas, girs inesperats i escenes de magnífica tendresa en oposició a altres de gran tensió i discreta elegància narrativa. »
Ramon Ventura, El Periódico de Catalunya

Read Full Post »

“El bellaterrenc J. B. Viza que té dedicada una Avinguda a Bellaterra, marxa a Bugos per ajudar al cop militar franquista”

Tal dia com avui de 1936 havia de començar a Barcelona l’Olimpíada Popular, que va quedar suspesa pel cop militar franquista.

Cartell oficial de l’Olimpiada Popular de Barcelona 1936|CEDIDA

El bellaterrenc Juan Bautista Viza Caball (Barcelona, 1884 -1979), quan va esclatar la guerra civil espanyola va fugir a Burgos, on va treballar a l’Oficina de Premsa del bàndol golpista de Franco

Durant la guerra civil, J. B. Viza va escriure dues novel·les molt pamfletàries i de molt mala qualitat literària: Rosa-roja i Flor de Lis i La motxilla de el soldat. Maryse Bertrand de Muñoz qualifica la primera com “Novel·la sense valor literari” i de la segona diu: “Novel·la mal escrita, amb abundància de situacions impossibles”

Després de la guerra civil, Viza va ser membre de la Unió de Propietaris de Bellaterra i cap del Fomento de la Vivienda Popular S. A. de Barcelona, fundadors de Bellaterra, també un dels impulsors en 1972 de la Universitat Autònoma de Barcelona, de manera que aquell any li va ser dedicada una avinguda a Bellaterra, (la que va des de la Plaça Greco fins el pont dels FGC).

Fonts:Wikipedia i Històries de Barcelona

Read Full Post »

“Bonica, però sorprent aquesta única paperera nova al llarg de tota l’Avinguda Joan Fàbregas de Bellaterra”

Paperera nova inox a l’Avinguda Joan Fàbregas |BELLATERRA.CAT

Read Full Post »