Aquestes són les fruites de temporada del mes de novembre: Aranyó, caqui, codony, Kiwi, llimona, magrana, mandarina, nabiu, poma, pomelo, raïm, taronja.

Embarbussament sobre el codony:
“Set senalles de codony
vaig dur a recodonyar.
De set recodonyadures,
set senalles vaig tornar.”
Des de fa uns dies ja podeu trobar als mercats i botigues els codonys frescos.
Podeu prepar a casa vostra aquesta recepta de codonyat. És molt fàcil de fer, i a més a més, permet conservar-lo molt de temps al vostre frigorífic.
ingredients per la vostra recepta de codonyat:
–1000 gr de codonys frescos
–800 gr de sucre especial per confitures
Primer de tot peleu i traieu el cor dels codonys frescos. Si queda una mica de pell no passa res.
A continuació, talleu els codonys en trossos de 4 cm.
Tot seguit, deixeu-lo macerar en un bol juntament amb el sucre durant 24 hores dins de la nevera.
Al dia següent, podreu veure que la maceració ha deixat aigua. Així doncs, tot el contingut del bol el fiqueu a un cassó preferiblement ample. Coure a foc mig.
La recepta trigà al voltant d’una hora i 30 minuts. Observareu que el codony es fa desfent i alhora va adquirint un toc vermellòs. Un cop, veieu que està apunt tritureu-lo amb un túrmix. Acabeu de coure una estona més i fique-lo en un motlle. Deixeu refredar i guardeu-ho al frigorífic.
Font: Unió de pagesos