• Pàgina d'inici
  • AGENDA BELLATERRA|Avui dissabte, a les 17h Concert de violí al Parc de la Font de la Bonaigua
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Des de Bellaterra 2009, informació global sense ànim de lucre. Facta Non Verba X Bellaterra (Vallès Occidental)

Feeds:
Entrades
Comentaris
« AVENÇ CONTRA EL CÁNCER: L’investigador català Joan Massagué descobreix el mecanisme que produeix les metàstasis
TAULA CÍVICA BELLATERRA: “Enric Pallàs convoca reunió per escollir nou coordinador” »

DIA INTERNACIONAL DE LA CROQUETA: Cansats de les típiques croquetes de pollastre? Recepta de cua de bou amb panko

16 gener 2020 per Viot

Bellaterra Gourmet us recomana la recepta de cua de bou amb panko

Feliç dia internacional de la croqueta!

Croquetes de cua de bou amb panko|CUINES. CAT

Per David Caballero|Cuines. Cat

Ingredients

oli d’oliva verge extra
germinats de peril·la vermella (shiso)

Per a la massa:

300 g de cua de bou estofada
250 ml de llet
250 ml de la salsa de l’estofat de cua de bou
50 g de mantega
50 g de farina
1 ceba
un pessic de sal
pebre negre mòlt
Per a l’arrebossat:

100 g de farina
200 g de panko cruixent
2 ous

Per a la maionesa:

1 ou
200 ml d’oli de gira-sol
30 ml de la salsa de l’estofat de cua de bou
sal fina

Preparació:

Per a la massa: en una cassola, sofregiu la ceba ben picada amb la mantega. Un cop cuita, afegiu-hi la farina i treballeu-la fins que es dauri una mica.
Aboqueu-hi la llet calenta i el suc de l’estofat, també calent, salpebreu-ho i deixeu-ho coure 2 min.
Afegiu-hi la carn de la cua de bou una mica esqueixada, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera 12 h, ben tapat.
L’endemà, doneu forma allargada a les croquetes i deixeu-les refredar (o congeleu-les).
Per a la maionesa: bateu l’ou amb l’oli fins que s’emulsioni i formi una maionesa.
Afegiu-hi la salsa de l’estofat de cua de bou i remeneu-ho. Poseu-ho a punt de sal.
Per a l’arrebossat: passeu les croquetes per la farina, després per l’ou batut, torneu a passar per farina i ou (per evitar que s’obrin) i, finalment, pel panko.
Deixeu-les refredar bé abans de fregir-les (també les podeu congelar en aquest moment).
En una paella, fregiu les croquetes en oli ben calent fins que siguin daurades per fora i serviu-les de seguida.
Serviu les croquetes amb una punta de la maionesa de cua de bou i un germinat de peril·la al damunt.

NOTA: Que és el Panko?

El Panko es fabrica a partir de pa ratllat elaborat mitjançant escalfament òhmic. Aquesta manera d’elaboració de pa es va desenvolupar al Japó durant la Segona Guerra Mundial i permet fabricar pa sense crosta molt adequat per ratllar posteriorment. La carn, peix i molts productes es poden “empanar o arrebossar” amb panko. Després el fregit, el panko dóna un efecte cruixent i una mica airejat.

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

T'agrada:

M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet, Croquetes cua de bou, recepta |

  • gener 2020
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « des.   febr. »
  • Pàgines

    • AGENDA BELLATERRA|Avui dissabte, a les 17h Concert de violí al Parc de la Font de la Bonaigua
    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Segueix S'està seguint
    • BELLATERRA.CAT
    • Join 27 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Personalitza
    • Segueix S'està seguint
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    A %d bloguers els agrada això: