
Recepta sucosa de carxofes i patates Monalisa
Ingredients per a 4 persones:
5 patates mitjanes Monalisa
5 carxofes del Prat
1 ceba de Figueres
1 pastenaga mitjana
2 grans d’all
3 branques Anet fresc
1 got vi blanc
1 fulla llorer
4 culleres d’oli d’oliva d’arbequina
Pebre negre de molinet Peugeot
Sal
Preparació:
Pelar i trossejar les patates Monalisa. Netejar les carxofes retirant les puntes, les fulles exteriors i el fenc central, (deixant una part del tronc com sempre fan a Itàlia). Rentar i talla-les a grills gruixuts. Pelar i picar la ceba. Pelar i trossejar la pastenaga. Rentar el llorer.
Ofegar la ceba en l’oli 5 minuts. Afegeix l’all, l’anet i el llorer i ofegar 2 minuts més. Incorporar les carxofes i les patates i cuina’l tot junt uns instants amb un toc de sal i pebre negre del molinet. Afegeix el vi, deixant que redueixi uns instants a foc fort i cobrir escassament amb aigua.
Tapar i deixar coure tot junt, a foc lent, durant uns 20 minuts. Servir-lo i gaudir-lo caldós
Bona cuina i bon profit!