Katharine Hepburn serà per sempre una diosa del cinema que ens ha regalat pel·lícules meravelloses. I també ens ha deixat la seva llegendària recepta de brownies per recordar-la. És senzilla, bàsica, ràpida i molt fàcil, una d’aquestes receptes que val la pena tenir al calaix quan volem complimentar als convidats o necessitem un mos dolç amb molt gust de xocolata.
Recepta de la bellaterrenca Angi|BELLATERRA GOURMET
La recepta va ser publicada a The New York Times mitjançant una carta a l’editor signada per Heather Henderson, veïna de l’actriu. En ella explicava com el seu pare va portar uns brownies a l’estrella en una ocasió en què estava a l’hospital, però ella va protestar per la seva mala qualitat i no va dubtar a donar-li la seva recepta. La clau de les seves brownies: molt poca farina, poca temperatura al forn i una textura humida interior.
INGREDIENTS PER A 10 UNITATS:
60 g Cacau en pols sense sucre
113 g Mantega sense sal
2 Ous
175 g Sucre (200 g si els volem molt dolços)
30 g Farina de rebosteria
5 mg Essència de vainilla
Un bon pessic de sal
125 g Nous o pecans picades al gust.
ELABORACIÓ:
Preescalfar el forn a 165ºC i greixar o cobrir amb paper sulfuritzat un motlle quadrat d’uns 20 centímetres de costat.
Fondre la mantega amb el cacau en pols, remenant a foc lent fins aconseguir una barreja homogènia i suau. Retirar i deixar refredar uns minuts. Tirar en un recipient mitjà i afegir els ous un a un, i la vainilla, batent amb unes varetes.
En un altre recipient barrejar la farina amb el sucre, la sal i les nous.
Incorporar a la barreja de cacau i remenar bé però amb suavitat, fins a tenir una massa homogènia, sense grumolls secs. Omplir el motlle i enfornar durant uns 35-40 minuts. Cal esperar que es refredi abans de tallar.
Bona cuina i bon profit compartit!