Bellaterra mai ha tingut Restaurant Bib Gourmand, tot hi que el Blanc va estar molt a prop de penjar la placa a la seva porta. Esperem és faci realitat aviat.

La Guia Michelin, s’ha convertit en sinònim de la millor gastronomia, és una referència absoluta a l’hora d’escollir un bon restaurant en tots els països en els quals està present. Les estrelles, siguin una, dues o tres, són les garants d’una cuina d’altíssima qualitat i gran tècnica. El convenciment que un dinar o un sopar mai ens defraudaran

La distinció Bib Gourmand, va aparèixer a l’edició Espanya-Portugal per primera vegada l’any 1998, un pictograma del cap de Bibendum, la mascota de Michelin, mentre es llepa.“Bib Gourmand és la marca que reconeix les bones taules a preus més assequibles” Aquests restaurants han d’oferir dins de la seva proposta gastronòmica un menú compost per un entrant, un plat principal i unes postres, com a mínim, en el qual la qualitat demandada pels inspectors de Michelin es compleixi sense que el compte sobrepassi mai els 35 euros en el cas d’Espanya i Portugal, un import que varia depenent del nivell de vida dels països en què s’atorga, sent el límit de 30 euros en el cas de Portugal o 40 dòlars en el dels Estats Units.
“En l’actualitat, són més els restaurants amb la distinció Bib Gourmand que els restaurants amb una o diverses estrelles”
Un fet que revela la preocupació de la guia francesa per ser útil per a tota classe de pressupostos o ocasions i l’interès de molts restauradors i cuiners per arribar a totes les butxaques. Un reconeixement que, en alguns casos, pot presagiar una futura primera estrella Michelin.
La ciutat de Barcelona, en el seu moment més alt, va poguer presumir d’onze restaurants Bib Gourmand, però desconeixem les raons per la continua baixa fins arribar als sis apareguts a la Michelin del proper any 2022
Des de 1998 fins el 2015, el restaurant La Taula, dels bellaterrencs Angi i Francesc, es va mantenir com un dels pocs Bib Gourmand de Barcelona, fins que per jubilació, el van vendre al seu cuiner, en Dani Feraru i la seva parella Sandra Vílchez, cap de sala, quins amb gran professionalitat el segueixen mantenint, com un de la millor qualitat preu de la part alta de Barcelona.
PROVÍNCIA DE BARCELONA:
Vivanda, Major de Sarrià, 134 (Barcelona) ☎️ 932 031 918
Berbena, Minerva, 6 (Barcelona)
☎️ 699 802 075
La Mundana, Vallespir, 93 (Barcelona)
☎️ 934 088 023
Cruix, Entença, 57 (Barcelona)
☎️ 935 252 318
Saó, Cesare Cantú, 2 (Barcelona)
☎️ 935 663 968
Ca l’Amagat, Clota, 4 (Bagà) ☎️ 938 244 032
Can Ferrán, Diseminado, 9501 (Sant Quirze del Vallès) ☎️ 936 991 763
Garbí, Barcelona, 52 (Castellar del Vallès) ☎️ 937 146 557
El Cel de les Oques, De la Palla, 15 (Terrassa) ☎️ 937 338 207
Vapor Gastronòmic, De la Palla, 15 (Terrassa) ☎️ 659 566 136
Vinòmic, Dels Banys, 60 (La Garriga)
☎️ 931 298 270
Ca N’Armengol, Prat de la Riba, 1 (Santa Coloma de Gramanet) ☎️ 933 916 855
Verat, Pallaresa, 104 (Santa Coloma de Gramenet) ☎️ 936 814 080
Mirko Carturan Cuiner, Pi i Maragall, 75 (Caldes de Montbui) ☎️ 938 654 160
El Racó, Pocafarina, 20 (Sant Climent de Llobregat) ☎️ 936 581 639
Cal Xim, Plaça de Subirats, 5 (Sant Pau d’Ordal) ☎️ 938 993 092
Dos Cuiners, Muralla de Sant Llorenç, 18 (Mataró) ☎️ 930 029 093
La Font, Rafeael Masó, 1-3 (Canet de Mar) ☎️ 937 943 673
La Cava d’en Sergi, València, 17 (Sant Sadurní d’Anoia) ☎️ 938 911 616
Somniatruites, Del Sol, 19 (Igualada)
☎️ 938 036 626
Can Poal, Vilasar de Dalt, 1 (Vallromanes)
☎️ 935 729 434
*Avenir, Avenir, 72 (08021 Barcelona)
☎️ 691 90 71 38
PROVÍNCIA DE GIRONA:
Amoca, Carrer Llibertar, 32 (Linyola)
☎️ 973 575 110
Quatre Vents, Coronel Estrada, 122 (Hostalric) ☎️ 972 865 690
Hostal Jaumet, Carretera Barcelona Andorra (Torà) ☎️ 973 473 077
Can Boix, Banyoles-L’Escala, km 7,5 (Vilamarí) ☎️ 972 561 005
Els Caçadors, Urbanització Casa Nova (Maçanet de Cabrenys) ☎️ 972 544 136
El Vaixell, Castellar, 62 (Llançà)
☎️ 972 380 295
Quatre Estacions, De la Farga, 5 (Banyoles) ☎️ 972 573 300
La Salinera, Onze de Setembre, 93 (Palamós) ☎️ 972 316 474
L’Hostalet, Vic, 18 (Els Hostalets d’En Bas) ☎️ 972 690 006
L’Hotal Colomí (Santa Coloma de Queralt) ☎️ 977 880 653
Mas Concas, Camí Cinc Claus, s/n (L’Escala) ☎️ 972 775 158
Mas Pou, Devla Mota, 4 (Palau-Sator)
☎️ 972 634 125
Vicus, Enginyer Algarra, 51 (Pals)
☎️ 972 636 088
Pocavergonya, Poeta Marquina, 2 (Girona) ☎️ 972 206 422
PROVÍNCIA DE LLEIDA:
Aimia, Doctor Combelles, 67 (Lleida)
☎️ 973 261 618
Antoni Rubies, Carrer de Lleida, 6 (Artesa) ☎️ 973 167 5 53
Cal Xirricló, Doctor Fleming, 53 (Balaguer) ☎️ 973 445 011
Amoca, Llibertat, 32 (Linyola)
☎️ 973 445 011
El Niu, Santa Ana, 23 (Escunhau)
☎️ 973 641 406
Roc’n’Cris, Carretera de França, 9 (Aubért) ☎️ 973 641 723
Hostal Jaumet, Ctra. Barcelona-Andorra (Torà) ☎️ 973 473 077
Lo Ponts, Carretera de Calaf, 6 (Ponts)
☎️ 973 460 017
*La Gruta, Enric Serra, 44 (17130 L’Escala)
☎️ 972 77 62 11
PROVÍNCIA DE TARRAGONA:
Brots, Carrer Nou, 45 (Paboleda)
☎️ 977 827 3 28
Cal Travé, Ctra. Montblanc a Artesa, 56 (Solivella) ☎️ 977 892 165
Casa Albets, Casa Albets, s/n (Lladurs)
☎️ 651 36 46 56
Hostal Colomí, Raval de Jesús, 10 (Santa Coloma de Queralt) ☎️ 977 880 653
L’Algadir, Ronda dels Pins, 27 (El Poble Nou del Delta) ☎️ 972 865 690
(*) 2 nous Bib Gourmand 2022 incorporats a la Guia Michelin