
Sinopsi El fin del Amor de Tamara Tenenbaum
Un llibre entre l’autobiografia i el manifest feminista sobre com entenem l’amor avui i a quina trampes i contradiccions ens enfrontem.
Nascuda i criada en una comunitat jueva ortodoxa al cor de Buenos Aires, Tamara Tenenbaum va aprendre els costums afectives i sexuals del món laic com una antropòloga que descobreix una civilització desconeguda. A partir dels seus estudis de filosofia i la militància feminista, de les converses amb amics i companyes, de la seva pròpia experiència i fins i tot del seu propi cos, recorre en aquest llibre els desafiaments a què s’enfronten avui els i les joves en l’inici de la seva vida com a adults.
El fin del amor explora què passa quan el matrimoni o la parella monògama ja no són un objectiu vital, com ho va ser per als nostres pares i avis. Des del valor de l’amistat fins a la cultura del consentiment, passant per la maternitat, la solteria, el poliamor, les parelles obertes i el funcionament de les tecnologies del desig com Tinder, Tenenbaum es capbussa en l’univers dels afectes per celebrar la fi de l’amor romàntic i proposar que, de les seves cendres, surti un amor millor, que faci més lliures a homes i dones.
Tamara Tenenbaum ha escrit poesia i ficció, ha treballat com a docent a la Universitat de Buenos Aires i ha col·laborat en mitjans com El País, Orsai i Vice. El fin del amor, el seu primer assaig, ha estat un èxit a Argentina, on porta ja set edicions publicades.

Biografia de Tamara Tenenbaum
Tamara Tenenbaum neix a Buenos Aires (Argentina) l’any 1989
Criada en una llar jueva ortodoxa, la seva infància va transcórrer al barri Once de la Balvanera, on encara hi viu la seva mare. El seu pare va morir en l’atemptat a l’AMIA quan ella tenia 5 anys.
A la Universitat de Buenos Aires va llicenciar-se en Filosofia, on treballa ara com a docent. A més, és professora a la Universidad Nacional de las Artes.També exerceix com a periodista literària i cultural a mitjans com Infobae, La Nación, Anfibia, Orsai i Vice, entre altres.
En 2018 va ser guardonada amb el Premi Ficciones organitzat pel Ministeri de Cultura de l’Argentina pel seu llibre Nadie vive tan cerca de nadie. En l’àmbit literari se la considera una dona que intenta transitar la vida a través de vincles sincers, lliures i respectuosos. En una quarta onada d’un feminisme massificat, veus com la de Tenenbaum s’entreteixeixen amb profunditat entre dones que experimenten sensibilitats que alcen la veu.