• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Des de Bellaterra 2009, informació global sense ànim de lucre. Facta Non Verba X Bellaterra (Vallès Occidental)

Feeds:
Entrades
Comentaris
« BELLATERRA ARQUITECTURA: Visitem la Casa Vicens d’Antoni Gaudí de Barcelona
BELLATERRA POLÍTICA: Carta de Quim Torra, president de Catalunya, a Pedro Sànchez, president en funcions del govern d’Espanya »

BELLATERRA GOURMET: Fromagerie Can Luc de Barcelona “Uns autèntics profesionals del sector”

19 Octubre 2019 per Viot

Fromagerie Can Luc de Barcelona

Fromagerie Can Luc de Barcelona|BELLATERRA GOURMET

LLUÍS TORRES

Podeu trobar formatges a Barcelona i la majoria de mercats, formatges sovint espanyols, locals o fins i tot els clàssics de França, Suïssa i Itàlia. Però per trobar formatges que qualificaria d’excepcionals, no hi ha dotzenes d’adreces a les dues ciutats catalanes. És al districte de Gràcia que van obrir la primera fantàstica lleteria amb formatges a nom de “Can Luc”.

Un nom que sona francès i és el cas, ja que el propietari d’aquesta botiga d’aliments es diu Luc Talbordet que viu a Barcelona des de fa més de quinze anys i és un expert en formatges internacionals. Una selecció molt rigorosa, la millor de les millors. Sens dubte, el lloc que no s’ha de perdre si ets un amant del formatge i algú que busca la perfecció en el camp.

Un petit interior molt bonic que conserven les estructures de maó, un taulell de treball, prestatges aquí i allà, però sobretot una sèrie d’armaris refrigerats. Formatge d’artesans de diverses regions, naturalment de Catalunya i d’Espanya però també d’artesans estrangers. Segons diuen, més de 150 tipus de curs segons la temporada i les arribades.

Autèntica Burrata de Puglia de Fromagerie Can Luc|BELLATERRA GOURMET

No només trobem productes lactis, sinó també una bona selecció d’ampolles, salses, mostassa, melmelades, chutneys, conserves de peix i marisc, sinó també de França, com bones galetes, només per citar alguns productes.

Ens sorprendrà trobar tants formatgrs blaus incloent els britànics com Stilton, òbviament tota la gamma de formatges de Borgonya, regió d’origen de Luke. Epoisses, Chablis, Vézelay i altres.

En un altre armari, pastes dures que no tenen res a envejar a la pasta suau, amb el Pecorino de Roma, Tommes, formatges bascos i fins i tot l’Appenzeller de Suïssa.

Una selecció de vins bastant nítida i que s’apreciarà per exemple trobar els vins “particulars” Olivier de Rioja.

Certament, amb els formatges francesos, no serà difícil trobar la vostra felicitat, però en el nostre cas, avui en dia els formatges locals ens interessen i molt. L’equip profesional al seu lloc va fer tot per assessorar-nos amb total dedicació, com per exemple el Miner d’Espinelves, un formatge de cabra de llet crua semi-dura de les comarques de Girona, que presenta una gruixuda escorça del color de la pedra grisa, possiblement amb algunes taques fosques multicolors i groc o rovell. Blanc, un formatge alliberant una petita olor de molsa i bolets. Aromes rics i complexos de fruits secs i mantega. Un bell formatge rústic amb un sabor ric, ideal per a aquells que aprecien el formatge.

Una meravella per als amants dels formatges potents amb el Taüll Formatgeria Tip, làctics de formatge ecològic. El Truc és un formatge tendre de sal salada, que madura durant quinze dies i evoluciona fins a trenta. Cremós i saborós, aquest formatge ha guanyat el “formatge de cabra de formatge agre” derivat del concurs de formatges artesans de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell.

Presentació de Turp de l’Oliva amb llet crua de cabra i una maduració més llarga (uns 20 a 25 dies al celler) amb motlle natural. Amb una forma cilíndrica de 8 cm de diàmetre i 2 o 3 d’alçada i uns 250gr de pes, està dissenyat per ser apreciat pel seu interior compacte i el seu gust proper al blau, una mica picant però molt agradable. També va guanyar una medalla de plata a la mateixa fira del 2014.

Un altre formatge amb Uff del Mas Alba, formatge de cabra amb llet crua cremosa i agradable al paladar. Una olor especial de cervesa, notes torrades i afruitades, que es combinen bé amb un sabor lleugerament àcid i fruita tropical.

El Payoyo aquí amb pebre o més aviat recobert de pebre vermell, formatge de cabra, andalús i ecològic, produït al poble de Villaluenga del Rosario (Cadis). Rep el nom de la raça de cabra la llet de la qual s’utilitza per elaborar formatge. Aquestes cabres viuen a les muntanyes que envolten el poble, cosa que els aporta una dieta variada cada any degut al terreny accidentat.

Aquests són només alguns exemples de formatges locals ben orientats, més aviat rars, amb petites produccions. Podríem descriure altres formatges d’altres regions d’Espanya o d’un altre país, però l’objectiu és adonar-nos que aquesta lleteria formatge ofereix una gamma de productes realment excel·lent. No oblidarem altres productes esmentats anteriorment, ni tan sols els amants de la raclette i la fondue trobaran la seva felicitat. Uns negocis molt agradables al barri de Gràcia de Barcelona i Sant Cugat.

FROMAGERIE CAN LUC

Carrer de Berga, 4,

08012 Barcelona

☎️ 930 07 47 83

http://www.canluc.es

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

T'agrada:

M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Barcelona, Fromagerie Can Luc, Sant Cugat del Vallès |

  • Octubre 2019
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
    « set.   nov. »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Segueix S'està seguint
    • BELLATERRA.CAT
    • Join 27 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Personalitza
    • Segueix S'està seguint
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    A %d bloguers els agrada això: