• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Des de Bellaterra 2009, informació global sense ànim de lucre. Facta Non Verba X Bellaterra (Vallès Occidental)

Feeds:
Entrades
Comentaris
« DIA DE TOTS SANTS|Els cementiris s’omplen de crisantems, però també de codis QR, música clàssica i poemes per la pau
BELLATERRA ÉS SANT CUGAT A LA PREMSA|Cerdanyola recorrerà la sentència sobre l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat »

BELLATERRA GOURMET| Cóc de recapte de terra endins

2 Novembre 2022 per Viot

Cóc, coca de recapte, coca salada o coca de samfaina, així es coneix aquesta massa salada fornejada que va coberta d’escalivada ia la qual, opcionalment, es pot afegir una aportació de proteïna provinent de productes locals com sardines fresques, arengades, tonyina o botifarra. És una elaboració típica de la gastronomia catalana, més concretament de les províncies de Tarragona i Lleida, que avui dia s´ha expandit significativament per tot Catalunya.

Ingredients:

140 ml d’aigua temperada
10 g de llevat fresc de forner o 3,33 g de llevat sec
250 g de farina de blat de força
30 ml d’oli d’oliva verge extra
5 g de sal
Per a la cobertura:
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 cebes
Oli d’oliva verge extra
Un polsim de pebre negre molt
Un polsim de sal

Preparació:

Per fer la massa dissol per complet el llevat fresc en aigua tèbia.
Posa en un bol la farina de força, l’aigua amb el llevat, l’oli d’oliva verge extra i la sal.
Mescla els ingredients fins formar una bola homogènia, cobreix amb film i deixa que reposi durant 1 hora.

Per fer l’escalivada, enforna els vegetals nets i greixats amb oli a 185 ºC durant uns 45-50 minuts.

Pela les verdures quan estiguin fredes i talla-les a tires amb les mans, salpebra-les i reserva-les en un recipient amb una mica d’oli d’oliva verge extra.

Divideix la massa en dues parts iguals i estira-les amb un corró donant forma allargada. Posa-les sobre una safata amb paper de forn.

Cobreix les masses amb l’escalivada, tira un fil d’oli d’oliva per tota la superfície i enforna a 200 ℃ durant 20-25 minuts.
Retira les coques de recapte del forn una vegada fetes i deixa-les refredar sobre una reixeta.

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

T'agrada:

M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet, Recepta Coca de Recapte, Terra endins |

  • Novembre 2022
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
    « oct.   des. »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Segueix S'està seguint
    • BELLATERRA.CAT
    • Join 27 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Personalitza
    • Segueix S'està seguint
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    A %d bloguers els agrada això: