Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 29/05/2024

Bellaterra, 30 de maig de 2024

LLUÍS TORRES|Compartim una Editorial de L’Esquirol del Vallès corresponent a l’any 1990, però de plena actualitat, ja que l’escultura l’Esquirol de l’artista bellaterrenc Emili Colom Comerma (1924-2007), situada al centre de la placa Joan Maragall, just davant del Centre Cívic i l’EMD, que després de 34 anys segueix abandonada i sense reparar, a pesar que des de l’any 2010 Bellaterra és oficialment una Entitat Municipal Descentralitzada. Llàstima d’aquesta deixadesa, tot i ser l’única escultura a l’espai públic, i la mascota-símbol oficial de Bellaterra.

FACTA NON VERBA X BELLATERRA!!

L’Esquirol de Bellaterra, una obra del bellaterrenc Emili Colom Comerma (1924-2007), trencada i plena d’òxid des  l’any 1990

EDITORIAL

Bellaterra té una curta historia. Li mancan llocs, edificacions i indrets que serveixin pèr la seva identificació. Avui en l’any 1990 només ens queda com a referència per identificarla, la Universitat Autònoma.

Van desaparèixer les Masies, inclòs els seus restes (es van emportar hasta les pedres); desprès ens vam quedar sense el pi de la plaça; dins de poc temps farem l’enterrament definitiu de la Font de la Bonaigua i tampoc amb aquet sentit fem RES! La fotografia de la portada es una denúncia d’una altre identificació amb perill. El nostre únic monument «ELS ESQUIROLS», obra que amb tot afecte es van fer per Bellaterra, va començà a deteriorarse perdent una pinya un dels esquirols i arà li han colocat davant dos artístics rétols de circulació i un altre publicitari i indicatiu.

En qualsevol altre indret aquest atentats a les coses pròpies, a les coses de casa es reprenen amb protestes i amb l’oposició total per part dels seus habitants. Aqui NO! Bé, no ho coneixem a fons, però podria esser que si es ves presentar alguna queixa però… burocràtica, o sigui amb papers, com ho fan les persones que desprès ens diuen: NO ES POT FER RES, com va passar amb els nous noms del carrers. Menys senyals i anuncis, i millor ordenació del tràfic. Respetem, cuidem, mimem, i restaurem les poques coses que tenim. La història dels pobles l’escriuen els seus propis habitants, cuidant i conservant tot allò que es va fent, o al menys així m’ho van ensenyar.

Número 33 de L’Esquirol del Vallès de Bellaterra 📷 ARXIU BELLATERRA.CAT

Font: L’Esquirol del Vallès, Jordi Guiu

Read Full Post »

Microteatre a l’Ateneu: La memòria teatral de Jaume Pla

El dissabte 15 de juny a les 18 h a la sala d’actes de l’Ateneu acollim una sessió ben especial amb la proposta 500 prometatges Txékhov i Pla, per homenatjar una trajectòria de 70 anys de teatre de Jaume Pla

El programa serà el següent:
*El teatre de Txékhov a càrrec de Jordi Coca

*Lectura dramatitzada de l’obra Un prometatge a càrrec de Jaume Pla – Anna Pou – Ignasi Roda

*Les gales d’en Jaume Pla. Un recorregut amb imatges de les representacions d’Un prometatge des del 1959 al 2024 comentades per en Jaume Pla.

ATENEU SANTCUGATENC

Acte gratuït. Reserva les teves entrades aquí👇

☎️ 93 674 51 95 secretaria@ateneu.cat
Avinguda de Gràcia, 16
(08172 – Sant Cugat del Vallès)

Read Full Post »