El Cremosito del Zújar i Torta de La Serena són formatges tradicionals de la zona de Badajoz (Extremadura), està elaborat de forma artesanal amb llet a base de llet crua d’ovella Merina procedent de ramaderies controlades, quall vegetal i sal. La textura és cremosa i de sabor intens.

Formatge d’escorça lleugera i fina, semi dura, de textura molt cremosa, que fa que en determinats moments de la maduració ha de ser embenat per evitar que la pasta, de color entre blanc i ivori, es vessi a través de les esquerdes de la tova escorça. Amb aromes làctics i vegetals, i un gust intens i desenvolupat, resulta fundent al paladar, molt poc salat i lleugerament amarg, característica aquesta que es deu a l’ús de quall vegetal. Bellaterra Gourmet recomana gaudir-lo amb cullera, una vegada cremós. Deixar-lo a temperatura ambient durant unes 24 hores. Maridar amb un vi de Garnatxa negre de Terra Alta o Chardonnay Francis Ford Coppola envellit en barrica.
Bon profit i bona cuina!