Feeds:
Entrades
Comentaris

FGC: Ferrocarrils de la Generalitat celebra el seu 40è aniversari

L‘estació de Bellaterra (inaugurada l’any 1932), era un punt d’arribada multitudinari on els anys 70, els estudiants de l’UAB esperaven l’autobús per anar a les Facultats, i altres creuaven les vies per arribar a peu|50 UAB

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està de celebració. Són ja 40 anys des que va néixer la xarxa catalana de ferrocarrils; 40 anys que ha volgut celebrar en un gran acte a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya. En l’acte, que ha comptat amb l’assistència d’un miler de persones, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president d’FGC, Ricard Font, han recordat totes aquelles persones que van apostar des d’un principi per la creació d’una companyia de ferrocarrils catalana.

El conseller Calvet ha reconegut la tasca “dels milers de persones” que durant aquests 40 anys han fet possible “una empresa d’excel·lència” i ha volgut destacar que “el Govern aposta de manera irrenunciable pel transport públic i per la lluita contra el canvi climàtic”. Ha posat exemples com l’ampliació de la xarxa entre Terrassa i Sabadell, que “suma perquè és la nostra manera de treure cotxes de la C-58, per exemple” i ha assegurat que tenen la intenció de fer-ho en altres punts, com en la C-32 o la B-23. “No estem parlant només d’actuar contra el vehicle privat, nosaltres creiem en la mobilitat sostenible, és la nostra manera d’entendre el país”.

Per la seva banda, el president d’FGC, Ricard Font, ha ha lloat la història d’FGC, assegurant que “és la història d’una empresa pública a qui li encarreguen i assumeix projectes en fallida i és capaç de transformar-los en models d’èxit”. Alhora, ha fet un repàs del creixement de la infraestructura, assenyalant que “el 1980 vam portar uns 42 milions de viatgers amb 47 trens, i el 2018, any en què hem fet el rècord de viatges, n’hem portat uns 88 milions amb 102 trens”. Amb tot, “l’essencial per a mi no és el nostre creixement absolut, sinó que l’any en què fem el rècord de clients i usuaris dels nostres serveis també és l’any en què arribem a la millor xifra de puntualitat: el 99’5% en les nostres línies de rodalies de Barcelona i un 99’1% en la nostra línia regional entre Lleida i La Pobla”, ha explicat.

A l’acte, que ha comptat amb testimonis gràfics i projeccions audiovisuals de caràcter històric, hi ha participat el treballador de més edat d’FGC i la treballadora més jove, exemplificant el passat, el present i el futur de l’empresa. En aquest sentit, el lema ‘Compromesos i preparats per al futur’ acompanyarà els diversos actes de commemoració de l’aniversari d’FGC, que pretén ser “una projecció cap al futur”. Amb tot, aquesta celebració és només la primera; els actes de commemoració culminaran el dia 5 de setembre, dia en què, l’any 1979, el govern provisional del president Josep Tarradellas va signar el decret de creació de l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’estació de Bellaterra dels FGC es pot arribar ràpidament a Sant Cugat del Vallès i Sabadell, però no a Cerdanyola, que queda totalment despenjada i desconnectada del Vallès|BELLATERRA. CAT

40 anys entre vies

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va néixer el 5 de setembre de 1979 i tot seguit va assumir la gestió de les xarxes de ferrocarril traspassades a la Generalitat per l’Estat. “FGC va ser la primera empresa pública de la Generalitat restaurada, amb Tarradellas com a president, fins i tot abans de tenir Estatut”, expliquen des de l’empresa.

En aquests quaranta anys, l’empresa ferroviària ha patit molts canvis i ha passat per moltes etapes, com per exemple la reforma de la majoria d’estacions, les andanes han estat allargades i els espais han estat adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Tot i això, “la companyia encara el futur amb nous reptes sobre la taula com són la lluita pel canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire”.

http://www.elnacional.cat

A %d bloguers els agrada això: