• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Des de Bellaterra 2009, informació global sense ànim de lucre. Facta Non Verba X Bellaterra (Vallès Occidental)

Feeds:
Entrades
Comentaris
« AGENDA BELLATERRA|Junta del veïnat online, 31 de març, a les 20 hores.
LA BELLATERRA DEIXADA: La primavera del cementiri d’arbres monumentals a la ciutat jardí de Bellaterra »

BELLATERRA GOURMET|La quantitat de sal al pa, limitada a partir d’avui

1 Abril 2022 per Viot


El consum diari de sal hauria de ser inferior a una culleradeta de cafè

La majoria de la població consumeix el doble de la quantitat recomanada

La quantitat de sal al pa queda regulada per llei|CCMA

Des d’avui 1 d’abril entra en vigor la norma per limitar la quantitat de sal que es fa servir en l’elaboració del pa comú. Amb aquesta regulació es pretén reduir la ingesta de sal de la població.

A partir d’ara el contingut màxim de sal no podrà sobrepassar els 1,66 grams per cada 100 grams de producte acabat, quan l’anàlisi es faci segons la determinació de sodi total, o d’1,31 grams per 100 grams de producte si l’anàlisi es fa segons la determinació de clorurs.

Amb aquesta limitació de la quantitat de sal es completa l’entrada en vigor de la normativa sobre la qualitat del pa, aprovada el 2019, que regulava ingredients, elaboracions i denominacions dels diferents tipus de pa.

La normativa amplia la denominació de pa comú per incloure els pans elaborats amb farines integrals. Quan es facin servir aquestes farines se n’haurà d’indicar el tant per cent a l’etiquetatge. Només es considerarà pa integral aquell en què el 100% de la farina utilitzada sigui integral. En el cas del pa elaborat amb altres cereals diferents de la farina, s’han inclòs requisits més estrictes.

També s’ha concretat la definició de “massa mare” i s’estableixen requisits per poder publicitar l’elaboració amb aquest tipus de fermentació. La denominació de “pa artesà” queda també definida a la normativa.

Reduir el consum de sal, clau per a la salut|CCMA

Segons l’Organització Mundial de la Salut, la ingesta de sal no hauria de sobrepassar els 5 grams diaris. Aquesta quantitat inclou la sal que ja porten afegida els aliments i productes elaborats.

El consum diari de sal hauria de ser inferior a una culleradeta de cafè
L’OMS també ha advertit que la majoria de població consumeix entre 9 i 12 grams de sal al dia, és a dir, el doble dels valors recomanats. Aquesta ingesta elevada contribueix a la hipertensió arterial, i augmenta el risc de cardiopaties i accidents cerebrovasculars. Amb la reducció de la ingesta de sal, aquest organisme estima que es podrien evitar 2,5 milions de defuncions a tot el món.

Font: CCMA

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

T'agrada:

M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat BELLATERRA GOURMET|La quantitat de sal al pa, limitada a partir d'avui |

  • Abril 2022
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
    « març   maig »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Segueix S'està seguint
    • BELLATERRA.CAT
    • Join 27 other followers
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Personalitza
    • Segueix S'està seguint
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Manage subscriptions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    A %d bloguers els agrada això: