Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 9/06/2024

🇪🇺 55% ha estat la participació de Bellaterra (15 punts menys que l’any 2019) a les eleccions europees.

🇪🇺 1205 vots d’un cens de 2156 (1961 censats al Centre Cívic de la Plaça Joan Maragall  i 195 censats al Centre Cívic del Turó de Sant Pau)

Al col·legi electoral del Centre Cívic del Turó de Sant Pau s’han recollit 145 vots (72,36%) i al col·legi electoral del Centre Cívic de la Plaça Joan Maragall s’han recollit 1060 vots, un 54% del cens.

La llista més votada al Parlament Europeu ha estat la candidatura encapçalada per Toni Comín (Junts+Lliures per Europa), amb 434 vots.

Dolors Montserrat (PP) 241 vots.   Teresa Ribera (PSOE) 190 vots.       Diana Riba (Ara Repúbliques) 135 vots.   Vox: 66 vots.                                   Comuns Sumar: 35 vots                          Se acabó la fiesta: 31 vots               Podem: 21 vots

AIXI VA VOTAR BELLATERRA EL 2019:

RESULTATS 🇪🇺 BELLATERRA 26/05/2019

Recompte de paperetes eleccions europees 28M 2019 d’una mesa al Centre Cívic de la Plaça Maragall de Bellaterra 📷 ARXIU BELLATERRA.CAT

PARTICIPACIÓ: 77,82%

JUNTS CATALUNYA: 700 vots (46,08%)

ERC: 250 vots (16,46%)

PSOE: 161 vots (10,60%)

CS: 153 vots (10,07%)

PP: 117 vots (7,70%)

UNIDAS PODEMOS: 44 vots (2,90%)

VOX: 31 vots (2,04%)

PACMA: 17 vots (1,12%)

Read Full Post »

THE BELLATERRIAN🐿️

📷 ARXIU BELLATERRA.CAT

Read Full Post »

Read Full Post »

Bellaterra, 9 de juny de 2024

LLUÍS TORRES|Compartim amb el veïnat de Bellaterra aquesta carta de la UVB del juliol de 1991, que hem trobat al nostre arxiu de L’Esquirol de Bellaterra. Aquest comunicat, pels punts tractats, us portarà a una problemàtica de plena actualitat, força reivindicativa en el dia a dia del nostre poble, i que amb seguretat podria millorar-se, amb una EMD que hauria de valorar i respectar el que reclama el veïnat, i que molt sovint no es té en compte ni es respon oficialment. Com deia Josep Maria Riba, en el programa del seu partit polític Bellaterra Endavant, -que va guanyar la presidència de l’EMD-, : “Menys diners al despatx i més a l’espai públic”. FACTA NON VERBA X BELLATERRA!

Número 37 de juliol de 1991 de L’Esquirol de Bellaterra 📷 ARXIU BELLATERRA.CAT

UNIÓ DE VEINS DE BELLATERRA

Juliol, 1991

ASPECTE URBÀ DE BELLATERRA

La Unió de Veïns pretén, amb aquesta comunicació, que tots els veïns de Bellaterra considerin una “questió prioritaria” el fet d’aconseguir que l’aspecte de les nostres vivendes i llur entorn sigui correcte, que no hi hagi contradiccions entre el que tots desitgem i allò que veiem realment, que siguem capaços de dotar la nostra comunitat d’aquesta presència neta, ordenada i estètica que requereix i que NOMES NOSALTRES PODEM ASSOLIR amb un petit esforç solidari del qual tots en sortirem beneficiats.

Hem rebut varies queixes en aquest sentit que palesen problemes entre veïns i que cal esmenar. El que fem, per tant no és només esmentar qüestions personalitzadas davant el gran volum de les mateixes sino que creiem que es necessària una reflexió generalitzada que encoratgi tothom a ésser conseqüents per obtenir l’equilibri estètic urbà que necessitem.

Axí dons hem de tenir present uns quants aspectes cabdals:

A) Arbres, vegetació, etc… que envaeixen la vorera o el carrer per sobre dels murs o tanques que impedeixen el pas dels vianants.         

B) Tanques perimetrals que donen al carrer amb esquerdes que comporten perill d’ensorrament. Alguns, fins i tot, mal acabats o despintats.

C) Voreres sense fer o molt deteriorades, plenes d’herbes, terres
o deixalles.

D) Tanques i portes d’accés despintades i fetes malbé. Tanques metal.liques deformades, trencades, rovellades…..

E) Materials de construcció que ocupen les voreres que s’han dei- xat abandonats o potser esperant fer-los servir no se sap quan.

F) Neteja de les voreres, sobretot quan s’hi ha deixat terra per jardineria etc…..

jardineria etc…..

g) Comunicar als veïns propietaris de parcel.les no edificades l’obligació de netejar els matolls que hi creixen i espe- cialment d’eliminar les herbes que cauen sobre les voreres. Aquests són extrems d’acompliment obligat que han de dur a ter- me amb una certa periodicitat. Si després d’advertir.los repetidament, no compleixen amb la seva obligació, us preguem que ho comuniqueu a la secretaria de la Unió de Veïns a fi d’actuar per la via administrativa, amb tot i això, la Unió de Veïns es posarà en contacte amb els esmentats propietaris de parcel.les no edificades per recordar.lis llurs obligacions. demanant la col.laboració dels veïns que solen coneixer els propietaris, amb l’única finalitat de recolzar l’acció.

H) Pel que fa a les possibles descarregues de terra, deixalles etc… que de tant en tant es realitzen en parcel.les no tan- cades, per part de constructors o transportistes no controlats, us preguem que identifiqueu les matrícules dels camions i feu la corresponent ent denúncia a la Policia Municipal de Cerdanyola, comunicant a la secretaria de la Unió de Veïns la vostra actua- ció concreta a fi de que la mateixa pugui seguir l’acció legal o reforçar el control davant la Policia Municipal.

1) També podeu fer arribar a la secretaria de la Unió de Veïns la vostra opinió sobre aquelles irregularitats que considereu pel que fa a les plaques senyalitzadores de tràfic, pals de telèfons, il.luminació, plaques identificatives dels carrers, etc.. que estiguin deteriorats, mal col.locats, puguin ésser perillosos, no funcionin, etc… Tot això ens permetrà ser més ràpids i eficaços davant la solució dels problemes.

I com a conclusió direm que si son capaços de plantejar-nos tot això que hem exposat com una “questió prioritària” i ens esforcem en col.laborar, és possible que dins d’un temps prudencialment curt, poguem aconseguir que Bellaterra aconsegueixi una presència “neta, ordenada i estètica” que serà en definitiva la Bellaterra que tots desitgem i ens mereixem.

UNIO DE VEINS DE BELLATERRA

AREA DE FOMENT

Read Full Post »