Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 17/05/2024

Barcelona, 17 de maig de 2024

LLUÍS TORRES| Remenant al nostre arxiu de L’Esquirol del Vallès/Bellaterra, ens sorprèn l’actualitat de molts articles que tenen molt a veure amb els moments que estem visquent, tot i dispossar d’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra des de l’estiu del 2010.

Fins quan senyors responsables!      -La disbauxa amb la rotulació dels carrers                                -Abandonament i disidia per tot arreu, -Perill i caos circulatori,

Important: Bellaterrencs no oblideu de pagar puntualment els vostres impostos, no sigui que l’any vinent encara fos pitjor

Pàgina 10 de L’Esquirol del Vallès amb denúncies de la deixadesa de l’espai públic de Bellaterra l’any 1987

Hem tingut regidors/regidores a l’Ajuntament de Cerdanyola, però el que han aconseguit per Bellaterra, des dels seus càrrecs oficials i amb bons sous, ha estat molt minsa, per no dir inexistent o nula, només cal repassar l’espai públic, l’esport i la cultura, tres de les competències de l’EMD BELLATERRA

L’Esquirol del Vallès, novembre i desembre de 1987:

Dins l’àmbit del nucli urbà de Bellaterra som tots conscients, i en especial la Junta de la Unió de Veïns, que hi ha una sèrie de problemes puntuals que una seriosa planificació urbanística podria solucionar.

Entre d’altres, destaquem avui, el de la circulació rodada per la carretera de la Diputació (BV-1414), que dins del nucli de Bellaterra, pren els noms de Joan Viza, Avgda. de Bartomeu, Avgda. de J. M. Marcet, Avgda. del Film, etc…

Aquesta circulació, cada dia més nombrosa, sorollosa i dificultosa, agreujada tant pels estudiants que van a la Universitat Autònoma, com pels camions que es dirigeixen a Sabadell, a Sant Cugat i a Cerdanyola, deuria ser erradicada del circuit urbà de l’esmentada carretera.

Com a solució factible es presenta l’aprofitar per «via de descongestió», la que en el Pla General Metropolita (P.G.M.) es projectava ja paral·lelament a la via del tren i dintre del campus universitari.

Aquesta via deuria arrencar de la carretera de la Diputació al final del tram denominat d’en J.B. Viza, anant a mo- rir a la carretera de l’Autònoma enfront del poligon del «Turó de Sant Pau».

Quant a la seva amplària i en una primera fase, no caldria fer-la a l’amplaria de 30 m grafiada en el P.G.M., ja que, amb 14 ó 15 m n’hi hauria prou per dues faixes de circulació i una d’estacionament.

Per altra banda, es podria solucionar també la manca d’aparcament en l’Estació fent-ne de nous a l’altre costat de la via i de l’actual plaça del Pi, creant també un accés directe per a vehicles des de la mateixa plaça.

A més amb la solució proposada els estudiants de la banda nord de Barcelona tindrien un accés directe a la Universitat sense atravessar nuclis urbans. Ara faltaria només el petit detall! de lograr dels estaments oficials el finançament de les obres, per l’empenta dels clams populars, dins dels quals no es la més petita la veu de la Junta de la Unió de Veïns.

Font: L’Esquirol del Vallès 1987, número 18

Read Full Post »