Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 23/04/2024

THE BELLATERRIAN

Dibuix i firma de Perico Pastor a la portada de la carta del Restaurant De l’Hotel Sarrià ( actual Melià Barcelona)
📷 BELLATERRA.CAT

Read Full Post »

Bellaterra, 24 d’abril de 2024

El carrer de Can Doménech de Bellaterra té una llargada de 200 metres, comença al Carrer de l’Abat Oliba i finalitza al Carrer del Doctor Fleming. Fa referència a l’actual Museu Art Cerdanyola (MAC), també conegut com Can Doménech.

“Doménech és un cognom propi i no caldria traduir-lo al català per Domènec (tocant Doctor Fleming està en català i a la banda d’Abat Oliva en castellà”

Plaques en català i castellà del carrer Can Domènech de Bellaterra

El Farmaucétic Carlos Doménech (1921-2005), fill de Juan Doménech Martínez (1892-1971), creador del “Llapis Termosán”, el 1961, va adquirir a Àngela Ricard Lopez un edifici al centre de Cerdanyola de Vallès i el 23 de juliol de 1962, on va traslladar el Laboratori Farmacèutic Doménech a aquest immoble situat al número 88 del carrer Sant Martin. Un magnífic edifici modernista, que va ser construït originalment com casino en 1894 per Gietà Buigas, en el qual, a part de moltes altres obres d’interès artístic, existien les vidrieres denominades “Les Dames de Cerdanyola” que els Laboratoris Domenech el 1984 van cedir a la Fundació Miró per a una exposició titulada “La vidriera modernista”. La família Domenech les havia guardat en un magatzem de Premià de Mar, fins que l’any 1999 en què, després de la seva compra simbòlica per l’Ajuntament de Cerdanyola, va passar a propietat municipal, i, el 2003, es va realitzar una remodelació completa patrocinada per diversos mecenes públics i privats convertint-se el 10 de setembre de 2009 en el MAC.

Façana del Museu d’Art de Cerdanyola

El Museu d’Art de Cerdanyola també és conegut com Can Domènech, i s’exposen permanenment les col·leccions Balcells Buigas, Ismael Smith Marí, Josep de Tagores, La Colònia Noucentista i la Sala Modernista.

Plànol oficial de Bellaterra|EMD BELLETERRA

Read Full Post »

CULTURA|Diada de Sant Jordi 2024

Bellaterra.Cat us desitja una Feliç Diada de Sant Jordi 2024

Diada de Sant Jordi a Bellaterra

Read Full Post »