Passejant per Sabadell i l’Avinguda Zamenhof -nom del jueu polonès creador de l’Esperanto-, hem descobert La Bella Itàlia, una autèntica pizzeria napolitana.

Dies després de portar una pizza Margherita a Bellaterra, hem tornat per gaudir-la in situ. Només entrar, veiem una lluminosa decoració amb tocs clàssics, i molt bé insonoritzat “per ajudar al descans del veïnat”, segons ens diu el seu patró Rafaele. Trobem el millor forn del món, importat i instal·lat per operaris vinguts del propi Napoli. Quin gust veure els seus “Pizzaoli Veraci” treballant la massa mare i fornejant l’autèntica Pizza Napoletana!

La Bella Itàlia transmeteix qualitat i sobre tot honestedat, que tant ens cal en aquest munt de locals de restauració de Catalunya. Aquí, els preus són comparables als que trobem sovint als actuals locals de la pròpia Itàlia, i en particular, per Napoli i Roma.

Sorprèn l’amabilitat i atenció de tot el personal, els amables professionals que serveixen a taula, i els seus amfitrions, el matrimoni Fiorella e Rarafaele, que en tot moment vigilen i estàn atents a que tot vagi fluïd i ha plena satisfacció dels nombrosos visitants, sense oblidar les comandes per emportar a casa, sigui en persona, com a través de les plataformes actuals.
La Bella Itàlia bé podria guanyar el premi a la millor pizza de tota Catalunya, i com no, participar al campionat del món de pizzes. L’experiència bé adquirida a la ciutat de Napoli, pàtria d’aquestes elaboracions, sense oblidar els postres familiars elaborats per l’amfitriona Fiorella, d’origen peruà Itàlia, que des de la barra ho controla gairebé casi tot, amb ajuda del seu home Rafaele i Equip Professional.

Esmento aquesta notícia com a indicatiu que la pizzeria La Bella Itàlia de Sabadell no és una més, sinó que és un lloc on la pizza és objecte d’un treball d’autor, des de la selecció d’ingredients fins a l’aposta per receptes creatives, com l’actual plena de perfumades tòfones de temporada.
Aquest establiment, amb la seva barra, decorada amb làmpares de llàgrimes i cristall, trobarem unes fórmules culinàries basades en les pizzes més habituals i autèntiques 100% napolitanes.
Al migdia, La Bella Itàlia, ofereix un atractiu Menú Pizza a escollir, per només 12,50€, amb tot inclòs. Un dels seus apartats bàsic és el cafè Illy pur aràbica, servit com correspon, amb tota la seva crema, sigui ristretto, espresso, machiato o capucchino.
En aquest espai l’oferta canvia, adequant-se al peculiar estil de Fiorella i Rafaele, aportant els productes de mercat i temporada. Les pizzes estan treballades per mà experta, els ingredients originals es col·loquen sobre la base finíssima i corona napolitana, elaborada a partir de farines especials, tot portat del propi Napoli

Totes les pizzes de La Bella Itàlia, tant les clàssiques anomenades napolitanes, és a dir, les impecables Margherita o Marinara napolitana, con la creativa dedicada a l’ex jugador Diego Maradona, -que fou del F.C. Barcelona, com un 10 del Napoli, es preparen amb ingredients molt cuidats i seleccionats, des de la mozzarella de búfala al tomàquet, i com no, també italià.
Els preus honestos que podem trobar aquí són més que justificables, per la seva qualitat rigorosa, res té a veure amb altres pizzeries de batalla. No és el mateix un parmesà de pedigrí dubtós, que un altre elegit amb cura, amb trenta mesos d’envelliment, o pura mozzarella de Búfala.

Sabent que el plat fort serà una pizza, cal triar uns primers en què la mozzarella de búfala tingui protagonisme, però els seus plats de pasta al dente són impecables. Ah! El seu oli d’oliva picant és únic, elaborat a diari pel seu autor Rafaele, i el toc perfecte de la seva muller Fiorella.
La Margherita i la Marinara, riques, sucoses, estaven de campionat. Molt bona la salsa de tomàquet, amb un punt just de liquiditat, més el perfum precís de l’alfàbrega fresca. Després d’aquest pas per la tradició napolitana, varem provar una de les creacions de Fiorella: La Panna Cotta amb confitura de fruites del bosc, la seva menta fresca i groselles vermelles.

Entre altres postres, molt ajustades de dolç, no hi falta el Tiramisú, tot això resolt segons els criteris creatius de la pastissera Fiorella. El servei, desenfadat, però atent, està dirigit pel Rafaele, que sap jugar amb la manera peculiar d’entendre l’espectacle que proporciona una pizzeria especial, que s’està guanyant dia a dia, el públic del Vallès. Bona cuina i Buon Appetito!
