Bellaterra, 1 de desembre de 2025
El poble Kaffa (Etiòpia), és el bressol del cafè, una zona on la tradició i el sabor es troben. En documents dels anys 900 es menciona el cafè com a beguda, i avui en dia, segueix sent un referent mundial.

LLUIS TORRES|Sabeu que l’origen del cafè ve del poble Kaffa, Caffa o Kefa va ser una antiga província del sud-oest de Etiòpia, amb capital a la ciutat de Jima?
Va ser nomenat per de l’antic Regne de Kaffa. Es creu que l’etimologia de Kaffa prové de l’àrab qahwah que significa “una beguda de baies”. paraula cafè.
El cafè ve d’una planta anomenada cafeto, que dóna uns fruits vermells coneguts com a cireres de cafè. Dins d’aquestes cireres hi ha els grans que, després de collir-se, assecar-se i torrar-se, es converteixen en el cafè que gaudim a la tassa.
El seu origen es remunta a Etiòpia, a Àfrica, on segons les llegendes un pastor va descobrir que les seves cabres es posaven més actives després de menjar aquests fruits. Des d’allà, el cafè va viatjar al món àrab, després a Europa i més tard a Amèrica Llatina, on va trobar terres ideals per créixer. Avui, països com Colòmbia, Brasil o Costa Rica són famosos per produir cafès de gran qualitat.
Salut i….fem un cafè pur aràbiga?