• PĂ gina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants JardĂ­ de Bellaterra
  • Junta veĂŻnal EMD Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Bellaterra (Vallès Occidental), des de l'any 2009, "Informació global sense ànim de lucre" FACTA NON VERBA X BELLATERRA

Feeds:
Entrades
Comentaris

BELLATERRA GOURMET🧑‍🍳 Homenatge a Josep Maria Boix (Boix de Martinet i La Torre del Remei de Bolvir)

19 Octubre 2025 per FLPT

Bellaterra, 19 d’octubre de 2025

“Cal humilitat a la cuina, fer el que sap i no voler fer i servir el que no domines”    JOSEP MARIA BOIX

El matrimoni Loles Vidal i Josep Maria Boix amb el bellaterrenc Francesc Pérez Torres

FRANCESC PÉREZ ✍️ Josep Maria Boix Ă©s un dels grans mestres de cuina, modernitzador de la cuina tradicional catalana, al costat d’altres mestres com Arzak, Subijana, Arguiñano….que feien el mateix procĂ©s al PaĂ­s Basc per modernitzar la cuina espanyola, i portar-la a uns alts nivells internacionals mai vistos.

Boix oferĂ­ als seus clients, en substituciĂł de la Paella, arrossos creatius amb bolets, conill, cargols, etc., Boix va aportar a la restauraciĂł pĂşblica de Catalunya el Trinxat de La Cerdanya, avui dia convertit en un clĂ ssic imprescindible en tots els menĂşs dels restaurants de casa nostra. Sense dubte, la seva recepta històrica recuperada Ă©s la Cuixa de xai a les 7 hores, plat que tambĂ© va oferir a la Reina Elisabeth II del Regne Unit al Palau de Pedralbes de Barcelona. AixĂ­ com tambĂ© ho va cuinar per la Princesa del JapĂł a Tòkio.

Mai oblidarĂ©, i no puc deixar d’agrair al mestre de cuina Josep M. Boix, quan els anys 90, just quan jo portava la direcciĂł del Restaurant Cristal de l’Hotel Barcelona Hilton, desprĂ©s la del Restaurant Tragaluz i el Cercle Comtal,  la seva oferta perquè jo dirigĂ­s l’Hotel Boix de Martinet de la Cerdanya, ja que la Loles i en Josep Maria volien dedicar-se  de ple a la seva Torre del Remei de Bolvir. Ells estaven cercant a la ciutat comtal un professional acreditat per gestionar al 100% l’Hotel Boix. La meva renĂşncia final a aquesta bona proposta professional de dirigir el Boix de Martinet va ser deguda a la decisiĂł familiar de no deixar la nostra llar de Barcelona, com ja havia fet amb la meva esposa Angi el 1974, tot per al dirigir l’Hotel Saurat d’Espot. Finalment vĂ rem donar el pas definitiu d’obrir el nostre propi petit restaurant, La Taula, fita que amb la meva esposa Angi vĂ rem fer realitat el 30 de maig de 1994 i a la jubilaciĂł, desprĂ©s de 22 anys, venut al nostre chef Dani Feraru i la seva esposa Sandra.

Torre del Remei de Bolvir de La Cerdanya

El dia 4 de novembre de 2018, en Josep Maria Boix va ser l’últim dia com Xèf i propietari de la Torre del Remei, un petit gran Relais Château de Catalunya, obert amb la seva dona Loles Vidal, que ens va deixar als 66 anys, un 21 de juliol de 2014. El matrimoni Josep Maria i Loles va ser tambĂ© els creadors de l’Hotel Boix de Martinet de La Cerdanya, un dels mĂ©s acreditats de Catalunya, on l’escriptor i gastrònom Nestor Luján, va fer niu de la seva pĂ tria cultural gastronòmica. 

La Torre del Remei va obrir les seves portes l’any 1991 i va aportar la creativitat de la Cuina Catalana Moderna, i Ă©s impossible oblidar els seus Raviolis de Foie-gras, el famĂłs Trinxat de La Cerdanya amb Rosta o el tendre Xai a baixa temperatura, sempre acompanyats de uns postres excepcionals i un celler de vins inolvidable. El servei del seu equip sempre era discret pero d’una qualitat professional que molts dels grans de Catalunya voldrien gaudir als seus establiments.

Dedicatòria de Lawrence Foster, qui fou Director de l’Orquestra Simfonia de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i foto de la seva visita a La Torre del Remei

La Torre del Remei, Pirineu català al costat del Parc Natural del Cadí, envoltat d’un jardí de 3 hectàrees amb magnífiques sequoies, un palauet d’estil modernista, acull avui un hotel de classe internacional. Un limitat nombre d’habitacions, al costat d’una cuina reconeguda garanteixen una estada de calma i comoditat. Torre del Remei té tots els elements de confort d’un hotel Gran Luxe, com televisió pantalla amb DVD i satèl·lit, la seva pròpia línia de productes de bany i perfumeria i el servei 24 h. a les habitacions més dels serveis habituals (caixa forta, minibar, …). També podrà aprofitar la piscina climatitzada (de maig a setembre); del jardí i la sala de massatges i tractaments per relaxar-se.

Des de que Josep Maria Boix va jubilar-se és Carles Gaig qui gestiona la cuina de la Torre del Remei de Bolvir de La Cerdanya

http://www.hoteltorredelremei.com

Font: Ara, Torre del Temei

Comparteix això:

  • Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra) Facebook
  • Feu clic per compartir a X (S'obre en una nova finestra) X
M'agrada S'estĂ  carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet |

  • Octubre 2025
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « set.   nov. »
  • PĂ gines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants JardĂ­ de Bellaterra
    • Junta veĂŻnal EMD Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Reblog
  • Subscriure's Subscrit
    • BELLATERRA.CAT
    • Uneix altres 31 subscriptors
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Subscriure's Subscrit
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Gestioneu les subscripcions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    %d