• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Junta veïnal EMD Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Bellaterra (Vallès Occidental), des de l'any 2009, "Informació global sense ànim de lucre" FACTA NON VERBA X BELLATERRA

Feeds:
Entrades
Comentaris

BELLATERRA GOURMET 🧑‍🍳 Filet de daurada amb Rösti, oli d’oliva, llimona i salsa d’herbes aromàtiques fresques

30 Setembre 2025 per FLPT

Bellaterra. 30 de setembre de 2025

Presentació del filet de daurada amb Rösti

Recepta de Filet de orada amb Rösti de patata amb oli d’oliva, llimona i salsa d’herbes aromàtiques fresques

INGREDIENTS
1 daurada (aproximadament 500 g)
2 patates
1/2 dl d’oli d’oliva verge extra
20 ml d’oli de llavors de carbassa
20 g de mantega
1 llimona, suc
1/2 dl de brou de peix lleuger
Una mica de mantega
Julivert
Sajolida
Cibulet
Sal i pebre

Guarnició recomanada: mongetes verdes amanides amb mantega o carbassó.

PREPARACIÓ:
Traieu les vísceres de l’orada, filetegeu-la i traieu les espines dels filets amb unes pinces.

Peleu les patates, primer talleu-les finament i després talleu-les a rodanxes de llumins. Feu servir una mandolina per a una major comoditat i uniformitat.

Unteu una safata d’alumini poc profunda amb una mica d’oli, esteneu-hi una capa fina de patates tallades a rodanxes i col·loqueu-hi els filets de peix a sobre, amb la pell cap avall.

Salpebreu-ho.

Traieu les fulles, renteu-les, assequeu-les i piqueu-les les herbes; piqueu-les finament.

PREPARATCIÓ DEL PLAT

Escalfeu la paella a foc mitjà. Unteu-la amb una mica d’oli i mantega.

Amb una espàtula plana, aixequeu cada filet de peix amb la seva porció de patates de llumins i fregiu-los a la paella calenta. A mesura que es couen, les patates formaran una crosta daurada que protegirà els filets de peix del contacte directe amb la paella. Això permetrà que els filets es coguin lentament a causa de la transferència gradual de calor.

Tapeu-ho i cuineu-ho durant uns dos minuts, ajustant el foc segons el daurament de les patates.

A part, en un bol buit, aboqueu-hi una cullerada d’oli de llavors de carbassa, suc de llimona i un raig d’oli d’oliva verge extra.

Col·loqueu els filets d’orada amb les patates al centre dels plats calents. Mentrestant, aboqueu el brou de peix a la paella. Afegiu-hi les herbes picades, comproveu-ne el gust i repartiu una cullerada d’aquest líquid al voltant del peix.

Barregeu els dos olis i el suc de llimona amb una cullera i condimenteu el peix.

Font: Antonio Ghilardi

Comparteix això:

  • Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra) Facebook
  • Feu clic per compartir a X (S'obre en una nova finestra) X
M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet |

  • Setembre 2025
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
    « ag.   oct. »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Junta veïnal EMD Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Reblog
  • Subscriure's Subscrit
    • BELLATERRA.CAT
    • Uneix altres 31 subscriptors
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Subscriure's Subscrit
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Gestioneu les subscripcions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    %d