Bellaterra, 27 de setembre de 2025

LLUIS TORRES✍️Diu una extensa llegenda que n un banquet ofert per Eduard, el príncep de Gal·les, l’any 1896, va intentar fer una Crêpe de la seva pròpia creació, però quan va afegir alcohol, el plat va incendiar-se, l’accidental actuació culinària, en lloc d’aterrir els convidats, es va convertir en una font de gran diversió, que va aprofitar per anomenar el plat de Crêpes Suzette, en honor a la seva parella.

Crêpes Suzette a l’estil del Restaurant Finisterre de Barcelona
Ingredients per a 4 persones
8 crėpes fines plegades en forma de ventall
50g de mantega
25g de sucre fi
Suc d’una taronja
Suc de mitja llimona
Pell sencera d’una taronja
Pell sencera d’una llimona
Grand Marnier o Cointreau
Brandi
100g de nata muntada sense sucre

Preparació:
Escalfeu la mantega en la paella a foc mitjà, afegiu-hi el sucre fi i deixeu-ho coure fins que els dos ingredients estiguin completament fosos i lleugerament espessits.
Afegiu gradualment el suc de cítrics fins que el líquid quedi ensucrat i, afegiu les pells de taronja i llimona per remenar.
Afegiu brandi i Gran Marnier. Flambejeu fins que la flama s’apagui i l’alcohol resti reduït .
A continuació, afegiu-hi les creps, que s’haurien de caramel·litzar lleugerament.
Finalment, flambejar amb el licor de taronja Grand Mariner, reduïu una mica més el líquid.
Farcir les Crêpes amb una punta de nata muntada i serviu-les ben calentes en plats calents.
Amanir les Crêpes amb la seva pròpia salsa.

Bona cuina i bon profit!