Bellaterra, 10 d’agost de 2025

LLUIS TORRES✍️El flam de castanyes és una delícia que combina la textura suau del flam amb el sabor ric i intens de les castanyes, un ingredient estrella de la tardor, que ara ho farem amb castanyes confitades. Aquesta recepta és perfecta per aprofitar productes de temporada i sorprendre amb un postre casolà diferent i exquisit. El toc aromàtic de la vainilla arrodoneix aquest flam, convertint-lo en una opció irresistible per a qualsevol ocasió. Seguiu els passos i gaudiu d’un resultat espectacular!
INGREDIENTS:
250 g de castanyes
1/2 l de llet
3 ous ecològics
100 g de sucre
1 canó de canyella
400 g de crema de llet
mantega (per untar el motlle)
Guarnició: Una castanya confitada
PREPARACIÓ:
Per començar, bulliu les castanyes fresques o congelades, durant 1 hora i 1/2 amb la llet, el sucre i el canó de canyella.
Un cop bullides les castanyes, tritureu-les amb la crema de llet amb l’ajuda de la batedora.
Bateu 2 ous en un bol i barregeu-los amb les castanyes triturades. (Us ha de quedar una pasta que tingui una textura semblant a la d’un puré de patates suau).
A continuació, unteu el motlle amb mantega i ompliu-lo amb la barreja.
Coeu-ho al forn al bany maria, uns 3/4 d’hora a 180 graus.
Finalment, deixeu refredar el flam i desemmotlleu-lo.
Serviu-lo en un plat i decoreu amb una castanya confitada.
Bon profit i bona cuina!
