• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Junta veïnal EMD Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Bellaterra (Vallès Occidental), des de l'any 2009, "Informació global sense ànim de lucre" FACTA NON VERBA X BELLATERRA

Feeds:
Entrades
Comentaris

BELLATERRA GOURMET|Petit Comitè, Set Portes i Fermí Puig, premis Barcelona Restauració 2024

19 Novembre 2024 per FLPT

Bellaterra, 19 de novembre de 2024

Els Premis Barcelona Restauració 2024 també han guardonat La Bodegueta de Sant Andreu, Rasoterra, El Passadís del Pep i l’Hermós, bar de peix

Premiats i jutges del V Premis Barcelona Restauració 📷 CEDIDA

La cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració ha distingit aquest dilluns dos tòtems de la gastronomia de la capital catalana: el restaurant Petit Comitè, del xef Carles Gaig, i l’emblemàtic Set Portes, que va obrir l’any 1836.

Els guardons els impulsa des de l’any 2017 l’Ajuntament de Barcelona per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat i “celebrar l’excel·lència gastronòmica de la ciutat” reconeixent els establiments de restauració més destacats en cinc categories: qualitat gastronòmica, integració en el barri, sostenibilitat, servei de sala i restauració en els mercats de Barcelona.

Pel que fa al restaurant que Gaig regenta des del 2021 al passatge de la Concepció, el jurat l’ha distingit en la categoria de qualitat gastronòmica, destacant que es tracta d'”un autèntic referent, on l’experiència és sinònim de cultura i emoció”. Tal com detalla l’organització dels premis, aquesta categoria dels premis destaca aquells establiments que han sabut convertir-se en referents a la ciutat, gràcies a l’excel·lent i àmplia oferta culinària.


Gaig lidera el restaurant Petit Comitè, situat al passatge de la Concepció de Barcelona (Premis Barcelona Restauració)
En la categoria d’integració en el barri, s’ha reconegut feina La Bodegueta de Sant Andreu, on “la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, consolidant-se com a punt de trobada i celebració del sabor autèntic”. Aquesta categoria destaca els establiments que s’han convertit en punts de trobada i espais de convivència en el seu entorn, enriquint la vida social i cultural dels barris.

Pel que fa a la categoria de sostenibilitat s’ha distingit el restaurant Rasoterra, que és a tocar de l’Ajuntament, per la seva “declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta”, amb una proposta culinària que inspira a cuidar l’entorn. Aquest premi reconeix aquells establiments que integren pràctiques responsables en el producte, els processos i en la relació amb les persones, promovent una gastronomia que contribueixi a fer de Barcelona una ciutat més sostenible.

En la categoria de servei de sala, s’ha premiat la feina feta al restaurant El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment la figura de Modesto Baena. Segons el jurat, aquest establiment cuida “cada detall amb una dedicació incomparable”.

En aquesta edició també s’ha incorporat una nova categoria, la restauració dels mercats de Barcelona, que s’ha emportat el restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat, dedicat al peix i marisc fresc i amb una carta inspirada en la cuina marinera. Aquest premi reconeix la qualitat de les propostes gastronòmiques que combinen tradició i innovació als bars i restaurants dels mercats municipals, creant una oferta arrelada als productes frescos i de temporada.


Menció d’honor per al Set Portes i Fermí Puig
En aquesta edició, el jurat també ha concedit dues mencions d’honor. Una, al Restaurant 7 Portes, fundat el 1836, i considerat una autèntica institució de la ciutat, un espai “on cada plat és una història, cada servei un homenatge a la tradició”.

I l’altra, per al cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia de la ciutat, un “pioner i un inspirador de la gastronomia barcelonina”, que va morir aquest juliol passat.

A la gala d’entrega, que s’ha celebrat aquest dilluns a l’antiga fàbrica Damm, hi ha assistit el jurat d’aquesta edició, format per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil; el director de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament, Manuel Vázquez; el representant de l’Associació Barcelona Restaurants Sostenibles, Sergio Gil; el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols; la periodista de TV3 experta en gastronomia Tana Collados; Eva Ballarín, experta en turisme i sector de la restauració; Judith Càlix, directora de la revista “Cuina”, i, de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament de Barcelona, Marleny Colmenares, com a secretària del jurat.
Font: 3Cat

Comparteix això:

  • Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra) Facebook
  • Feu clic per compartir a X (S'obre en una nova finestra) X
M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet, V Premis Barcelona de Restauració |

  • Novembre 2024
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
    « oct.   des. »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Junta veïnal EMD Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Reblog
  • Subscriure's Subscrit
    • BELLATERRA.CAT
    • Uneix altres 31 subscriptors
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Subscriure's Subscrit
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Gestioneu les subscripcions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    %d