Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 27/06/2024

Bellaterra, 27 de juny de 2024

LLUÍS TORRES|Compartim amb el veïnat de Bellaterra la nota de premsa que hem rebut del partit de l’oposició Gent per Bellaterra, que demana aturar el projecte de trànsit presentat ahir per Josep Maria Riba, president de l’EMD, i el seu partit BE, al Centre Cívic de la Plaça Joan Maragall.

Philippe, un enginyer veí de Bellaterra exposant el seu desacord amb el projecte de trànsit presentat per l’EMD

La sala era plena de famílies, com fa anys no s’havia vist, per exemple, des del conflicte de l’abocador de Can Fatjó del Aurons.  La sorprenent proposta de l’EMD, (no consensuada amb el veïnat ni amb els partit de l’oposició, GXB i ERC) van indignat profundament a la majoria dels assistents, que varen fer cua per expressar públicament el seu profund desacord i preocupacio.

El bellaterrenc Josep Maria Carulla exponent la seva indignació als gestors de l’EMD 📷 CEDIDA

L’EMD proposa desviar un tram d’uns 800 metres el trànsit del Camí Antic de Sant Cugat a Sabadell a través dels carrers Josep Sentís, Mestre Nicolau, Abad Oliva i Terranova, i sortida per les pilones del Camí Antic cap a Sant Cugat del Vallès, sense valorar profundament la seguretat dels vianants que estarien separats només per balises (no blocs de formigó), que donarien poca seguretat.

Projecte de trànsit de l’EMD de Bellaterra 📷 Foto captada de la presentació

Molt veïnat present, entre ells en Josep Maria Carulla (Qui participà en la construcció del Circuït de Catalunya), van respondre indignats a la proposta de l’EMD, exponent el perill i el zig zag a causa dels nous aparcaments, que pasaria a ser un autèntic Circuit per Bellaterra.

Projecte desviament de trànsit EMD

Nota de premsa Gent per Bellaterra:

Ahir 26 de juny de 2024 vam assistir al Centre Cívic a la presentació dels canvis de mobilitat proposats per Bellaterra Endavant.

El projecte no té el consens ni dels veïns ni dels partits polítics i es va fer unilateralment, sense participació ciutadana i sense cap transparència.

No resol el problema de trànsit al Camí Antic, i a més a més causa problemes a altres veïns.

Els enfrontaments entre veïns d’ahir van ser causats per l’EMD.

El pla no ha estudiat l’origen ni el destí dels 4.500 cotxes que passen pel Camí Antic i preveu passar 1.500 cotxes per carrers interiors, utilitzant els cotxes dels veïns en zig-zag com a obstacles reductors de velocitat.

Cada dia passen 100 vehicles pesants pel Camí Antic, i Bellaterra Endavant va votar en contra de prohibir-ho el 22 d’Abril de 2024.

A més, el pla reobre l’accés a la UAB pel carrer Can Miró, afegint 700 cotxes a la carretera BV-1414, en contra dels objectius de mobilitat de Bellaterra.

L’EMD va presentar al·legacions al Pla Director Urbanístic de l’Àrea Metropolitana per desafectar la reserva viària del carrer Vázquez de Mella, però no va sol·licitar desafectar tot el Camí Antic. Aquestes al·legacions es van fer per decret de presidència de Josep Maria Riba, sense votació ni exposició pública.

Necessitem una EMD amb més transparència i menys improvisació.

Demanem que s’aturi el projecte i es treballi participativament valorant totes les opcions i escoltant a tothom.

Plànol oficial EMD Bellaterra 📷 CEDIT

Read Full Post »