Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for 3/06/2024

Josep Maria Riba, president de l’EMD de Bellaterra no demana la retirada del rètol gegant de Cerdanyola del Vallès a la rotonda de La Vall i Turó de Sant Pau. (Veure’l a partir del minut 2.14) tal com exigeix el veïnat de Bellaterra

▶️https://www.youtube.com/live/Y8Um-GNs5I0?si=8dgmvSZsR5YweDRF

Read Full Post »

Bellaterra, 3 de juny de 2024

“El Vial Interpolar ens condemna com a poble i ens obliga a suportar una nova autovia quan ja suportem la C-58 i l’AP-7, dues de les carreteres amb més trànsit del país”, opina Ramon Andreu,  president de l’EMD de Bellaterra

Aquest gràfic explica el projecte de Vial Interpolar des de Sant Cugat a Sabadell passant per Bellaterra 📷 Adrià Gallego

El Vial Interpolar és una infrastructura projectada que uneix el polígon de Can Sant Joan de Sant Cugat, a la B30/AP7, amb Sant Pau del riu Sec, a Sabadell, a la C58. El projecte suposa una autovia de 4 carrils -2 per sentit- amb una velocitat permesa de 80 quilòmetres per hora i el traçat previst a l’estudi de licitació de les obres passa per dins del nucli urbà de Bellaterra, seguint l’antiga via dels Ferrocarrils de la Generalitat.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona (PSC), i el president de la Junta Veïnal de I’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu (GXB), estaven disposats a treballar amb la Generalitat per trobar la millor solució per a la connexió de les autopistes AP-7 i C-58. Pròximament decidirien quines accions conjuntes portarien les dues administracions. Els dos dirigents van mostrat la sorpresa per la reactivació del projecte, després que en converses amb el conseller de la Generalitat Lluís Recoder, abans d’aquell estiu, no se’ls comuniqués res.

L’alcaldessa Carmona va demanar el suport de tots els grups municipals per tombar el projecte. Les plataformes Bellaterra contra la Interpolar i Ciutadans pel Camí Verd, organitzades des del 2005, van recollir més de 20.000 firmes en contra del nou vial. El president de Ciutadans pel Camí Verd, Ángel Campo, va ser taxatiu:pel Camí Verd, Ángel Campo, va ser taxatiu: “Semblava que era un projecte que no corria pressa i ara ens el volen colar”. Dels 3,5 quilòmetres del traçat que passen per Bellaterra, dos ja són via verda.

Font: Tot Sant Cugat

Read Full Post »

📍”L’annexió de Bellaterra a Sant Cugat és possible

📍Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola va anunciar que “Bellaterra és i serà sempre Cerdanyola”, sense respectar el que voten i firmen el veïnat.

Bea Ripol, secretaria de l’EMD de Bellaterra i el veí Oriol Capmany a la porta de l’Ajuntament de Cerdanyola per entregar oficialment el 60% de signatures

LLUÍS TORRES|Anys després que l’Ajuntament de Cerdanyola tanqués la porta a la petició dels veïns de Bellaterra perquè argumentava que no havien recollit més del 50% de les signatures necessàries a favor del canvi de municipi, ara el jutjat contenciós número 6 de Barcelona els ha donat la raó. Això vol dir que Cerdanyola va estar obligada a tramitar l’expedient, donar la seva opinió, demanar la de l’Ajuntament de Sant Cugat, i elevar la petició a la Generalitat, que és qui decidirà finalment si Bellaterra passa de ser una EMD de Cerdanyola a una de Sant Cugat.

La indepèndencia de Bellaterra respecte a Cerdanyola ve de lluny, però el penúltim capítol es va viure el 2015. L’11 de setembre d’aquell any, aprofitant el moment àlgid del Procés a Catalunya, l’EMD de Bellaterra va fer una consulta entre els seus veïns, que va votar massivament a favor de convertir-se en un municipi independent amb un 94% dels vots, sobre una participació del 53%.

El ple de l’Ajuntament de Cerdanyola de llavors va votar en contra d’aquesta petició (CUP, ERC, CiU, Cs, ICV i PSC van votar no, i el PP sí), però després el Tribunal Constitucional va enterrar del tot aquesta opció el 2017 amb l’anul·lació de la llei que el Parlament de Catalunya havia fet ad hoc per a la segregació de Medinyà de Sant Julià de Ramis, i a la qual volia acollir-se Bellaterra.

Bellaterra es troba a 5 km del centre de Cerdanyola

Un cop es va tancar aquesta porta, Bellaterra va decidir obrir-ne una altra: la petició del canvi de municipi -deixar Cerdanyola i annexionar-se a Sant Cugat- a través del decret 244/2007 que ho permet, sempre que ho demani una comissió de veïns i recullin més del 50% de les signatures favorables. El 2018 es va crear la Comissió Promotora d’annexió a Sant Cugat.

A finals d’aquell any van començar a recollir firmes entre el veïnat, i en van recollir 1.200 a favor (un 60%). L’Ajuntament de Cerdanyola, però, va dir que s’havia fet servir un cens erroni i que aquelles 1.200 signatures en realitat no arribaven al 50%. La Comissió Promotora va denunciar el cas a la justícia, i el jutjat contenciós número 6 de Barcelona els hi va donat la raó.

L’Ajuntament cerdanyolenc, governat per PSC i En Comú Podem, va estar obligat a presenta recurs d’apel·lació i tramitar l’expedient, donar els seus arguments respecte a la segregació de Bellaterra, demanar-li a l’Ajuntament de Sant Cugat els seus arguments sobre l’annexió, i elevar tot a la Generalitat. Serà el Govern qui, en darrera instància, qui decidirà si Belletarra canvia de municipi o es queda com està.

L’Ajuntament de Cerdanyola ni el de Sant Cugat van voler valorar públicament la decisió judicial que tornava a posar una vegada més el cas de Bellaterra sobre la taula.

Read Full Post »