• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Junta veïnal EMD Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Bellaterra (Vallès Occidental), des de l'any 2009, "Informació global sense ànim de lucre" FACTA NON VERBA X BELLATERRA

Feeds:
Entrades
Comentaris

BELLATERRA GOURMET🧑‍🍳Recepta  del dolç Flodni, una recepta familiar Made in Bellaterra

7 Desembre 2023 per FLPT

LLUÍS TORRES|Visitant Budapest, la sempre interessant i monumental  capital d’Hongria, vàrem passar un agradable matí entre les casetes de fusta plenes d’especialitats nadalenques, de vi calent, sopa de gulasch, embotits fumats, -sense oblidar el famós Salami Pick-, elaborat a la ciutat hongaresa de Szeged i venut a tot el món.

Recepta familiar Flodni de la bellaterrenca Angi

INGREDIENTS PEL FLODNI:

5 tasses de farina qualitat 000
3/4 kg de margarina
3 rovells d’ou ecològics
1 copeta de vi negre garnatxa
1 kg de pomes reineta pelades i ratllades
7 nous mòltes
1/4 kg de llavors de rosella mòltes
1 pot de melmelada de prunes
1/4 kg de panses
2 cullerades de melmelada d’albercoc
1 culleradeta de canyella mòlta
Un polsim de clau mòlt
3 culleradeta de ratlladura de taronja ratllada

Mercat de Nadal de la plaça Vörösmarty de Budapest (Hongria)

PREPARACIÓ:

PAS 1:
Fer la massa: Barrejar la farina, la margarina,
2 rovells d’ou, un polsim de sucre i un raig de vi, al gust. Pastar la massa fins que es pugui treballar fàcilment. Dividiu la massa en cinc parts, amb una una mica més gran que la resta. Refrigerar fins que estiguin fets els farcits.

PAS 2:
Feu el farcit de rosella: barregeu les llavors de rosella mòltes, la melmelada d’albercoc, 1 cullerada de pell de taronja, els claus, amb la meitat del vi, el sucre i les panses.

PAS 3:
Feu el farcit de nous: barregeu les nous mòltes, 1 cullerada de ratlladura de taronja i l’altra meitat del vi, el sucre i les panses.

PAS 4:
Feu el farcit de poma: barregeu les pomes ratllades amb la canyella i 1 cullerada de ratlladura de taronja.

PAS 5:
Estireu la peça més gran de massa perquè sigui una mica més gran que una safata.

PAS 6:
Unteu el motllo amb margarina i poseu aquesta primera làmina de massa al fons.

PAS 7:
Repartiu el farcit de llavors de rosella a la primera capa de massa.

PAS 8:
Estireu i estireu la següent capa de massa, i remeneu-la amb el farcit de poma.

PAS 9:
Estireu i estireu la següent capa de massa i repartiu-la amb farciment de nous.

PAS 10:
Estirar i estirar la següent capa de massa i untar-la amb melmelada de prunes.

PAS 11:
Estirar i estirar l’última capa de massa i pinzellar-hi l’1 rovell d’ou restant.

PAS 12:
Fornejar la preparació del Flodni a 180 graus durant una hora aproximadament fins que estigui daurat. Deixeu refredar i talleu-los en petits rectangles.

Font: Angi, Rachel Raj,

Comparteix això:

  • Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra) Facebook
  • Feu clic per compartir a X (S'obre en una nova finestra) X
M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet, Recepta de Flodni |

  • Desembre 2023
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « nov.   gen. »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Junta veïnal EMD Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Reblog
  • Subscriure's Subscrit
    • BELLATERRA.CAT
    • Uneix altres 31 subscriptors
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Subscriure's Subscrit
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Gestioneu les subscripcions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    %d