• Pàgina d'inici
  • Guia dels Comerços de Bellaterra
  • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
  • Junta veïnal EMD Bellaterra
  • Telèfons interès Bellaterra

BELLATERRA.CAT

Bellaterra (Vallès Occidental), des de l'any 2009, "Informació global sense ànim de lucre" FACTA NON VERBA X BELLATERRA

Feeds:
Entrades
Comentaris

BELLATERRA GOURMET| Recordant Jaume Pastallé i el seu programa Bona Cuina! a TV3 (1987-1993)

6 Desembre 2023 per FLPT

Jaume Pastallé (Terrassa, 1924-Castellbell i el Vilar, 28 d’abril de 2004, fou un gastrònom català, que durant anys va presentar el programa culinari de TV3 Bona Cuina!

🧑‍🍳 El bellaterrenc Francesc Pérez Torres va aportar al programa Bona Cuina, la seva recepta familiar de Tiramisù aromatitzat amb Amaretto di Saronno. Segons va dir públicament en Jaume Pastallé, el més bó tastat mai a un restaurant de Catalunya.

Jaume Pastallé, del programa Bona Cuina de TV3, amb el bellaterrenc Francesc Pérez Torres

Va néixer el 1924 a Terrassa i va ser empresari tèxtil fins que la crisi del sector va obligar-lo a tancar les seves tres empreses. Aleshores va decidir dedicar-se a l’hostaleria i va obrir un restaurant que el va acabar portant a la televisió, al programa culinari Bona Cuina, gràcies al qual més endavant va fer-se molt conegut. Va presentar aquest popular programa de Televisió de Catalunya durant la seva emissió entre el 1987 i el 1993.

Es va destacar pel to irònic i divertit dels seus comentaris i, sobretot, perquè sempre acabava amb un simpàtic rodolí davant del plat cuinat durant el programa. També es va fer famosa la seva frase I que tinguin una bona cuina. Arran de la seva col·laboració televisiva Pastallé va escriure uns quants llibres de gastronomia, com Fem Cuina amb en Jaume Pastallé.

La seva última intervenció a Televisió de Catalunya va ser durant la primera edició del programa d’Albert Om Jo vull ser, que tenia com a protagonista el cuiner Ferran Adrià.

El dimecres 28 d’abril de 2004 mor als 79 anys d’una llarga malaltia al seu domicili del barri de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar. El funeral i enterrament de Pastallé s’oficià a les dotze del migdia de l’endemà a la parròquia de Sant Cristòfol de Castellbell en una cerimònia que la família desitjà que fos íntima.

Font: Wikipèdia

Comparteix això:

  • Feu clic per compartir al Facebook (S'obre en una nova finestra) Facebook
  • Feu clic per compartir a X (S'obre en una nova finestra) X
M'agrada S'està carregant...

Arxivat a Bellaterra | Etiquetat Bellaterra Gourmet, Bona Cuina TV3, Jaume Pestallé, Recepta Tiramisú |

  • Desembre 2023
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « nov.   gen. »
  • Pàgines

    • Guia dels Comerços de Bellaterra
    • Guia dels Restaurants Jardí de Bellaterra
    • Junta veïnal EMD Bellaterra
    • Telèfons interès Bellaterra
  • contacta'ns

    • info@bellaterra.cat

Bloc a WordPress.com.

WPThemes.


  • Reblog
  • Subscriure's Subscrit
    • BELLATERRA.CAT
    • Uneix altres 31 subscriptors
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • BELLATERRA.CAT
    • Subscriure's Subscrit
    • Registre
    • Entra
    • Copy shortlink
    • Report this content
    • Visualitza l'entrada al Lector
    • Gestioneu les subscripcions
    • Collapse this bar
 

S'estan carregant els comentaris...
 

    %d